Horizon Zero Dawn rekor kırdı!

horizon zero dawn

28 Şubat’ta PlayStation 4 için raflardaki yerini alan Horizon Zero Dawn kısa süre içerisinde son derece başarılı bir satış grafiğine imza attı. İşte detaylar.

Guerrilla Games tarafından geliştirilen ve 28 Şubat’ta PlayStation 4’e özel olarak satışa sunulan. Horizon Zero Dawn son derece başarılı bir satış grafiğine imzasını attı. Sadece 2 hafta içerisinde 2.6 milyondan fazla kopya satan. Horizon Zero Dawn, Guerrilla Games’in en iyi çıkış yapan oyunu oldu. (Satış rakamlarının hem dijital, hem de kutulu satılan versiyonları içerdiğini de belirtelim)

PlayStation 4 için yayınlanan IP’ler arasında da ilk 2 haftanın satış rakamları baz alındığında en yüksek satış rakamlarına ulaşan yapım olan Horizon Zero Dawn, yapımcısını hayli memnun etti.

Guerrilla Games adına konuşan Hermen Hults, bu oyun için çok emek sarf ettiklerini, dolayısıyla böyle bir başarının kendilerini fazlasıyla mutlu ettiğini dile getirdi.

Hults, Horizon Zero Dawn’ın daha gelişim aşamasındayken böylesine başarılı olacağını tahmin ettiklerini belirterek, bu oyunun önemli bir seriye dönüşebileceğinin de sinyallerini verdi.

Uzun süredir yapım aşamasında bulunan Horizon: Zero Dawn, aldığı inceleme puanlarıyla da dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

Eğer bir PlayStation 4 sahibiyseniz ve RPG tabanlı aksiyon oyunlarından hoşlanıyorsanız bu yapımı da kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Aksi takdirde, RPG türünden pek fazla haz etmiyorsanız, oyunun başları sizi fazlasıyla sıkabilir. Yine de tercih sizlerin.