Honor X8 5G resmen tanıtıldı

Honor X8 5G

Honor X8 5G resmen tanıtıldı. Telefonun standart versiyondan tek farkı 5G desteği değil. Teknik özelliklerde de önemli değişiklikler var.

Huawei’nin alt markalarından olan Honor, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Şirket, yeni akıllı telefonu Honor X8 5G’yi resmi olarak tanıttı. Adından da anlaşılacağı üzere telefon, mart ayında çıkan Honor X8’in 5G destekli versiyonu olacak. Ancak telefondaki yenilikler sadece 5G desteğiyle sınırlı değil.

İlk olarak X8 5G, standart versiyondan daha küçük bir ekrana sahip. 5G versiyonunun ekranı 6.5 inç. IPS LCD ekranın çözünürlüğü ise 720 x 1600 piksel. Snapdragon 680 yonga setinden güç alan standart versiyonun aksine 5G versiyonu Snapdragon 480+ yonga setini kullanıyor. Snapdragon 480+ daha eski seri bir yonga seti olsa da aslında Snapdragon 680’den daha güçlü bir yonga seti. Yani bu konuda 5G versiyonu standart versiyondan daha iyi olacak.

Honor X8

Son dönemde piyasaya sürülen akıllı telefonlar genelde birden fazla RAM ve depolama alanı seçeneğiyle geliyor olsa da Honor X8 5G tek bir versiyonla satışa çıkıyor. 6 GB RAM’e sahip telefonun depolama alanı ise 128 GB.

5G desteğine rağmen fiyatı standart modelle aynı tutmak isteyen Honor, bu yüzden diğer alanlarda bazı kesintiler yapmak zorunda kaldı. Bu kesintilerden en çok etkilenen özelliklerden biri de kamera. Standart versiyondaki 64 megapiksellik ana lensin yerini burada 48 megapiksellik bir lens alıyor. Ayrıca 5 megapiksellik ultrageniş lens de 5G versiyonunda bulunmuyor. Onun yerini 2 megapiksellik bir makro lens alıyor. Bu iki lense bir de 2 megapiksellik derinlik sensörü katılınca üçlü bir arka kamera sistemi ortaya çıkıyor. Telefonun selfie kamerası ise 8 megapiksel.

Son olarak batarya kısmına geldiğimizde karşımıza 5000 mAh’lık bir batarya çıkıyor. Telefonun şarj hızı ise 22.5W.

Rolls-Royce ve Hyundai uçan taksi projesinde işbirliği yapacak