HomePod Mini tanıtıldı! Küçük ama akıllı

hompod mini

Apple geçtiğimiz gün düzenlediği etkinlikte açılışı HomePod Mini isimli akıllı hoparlörü ile gerçekleştirdi. İşte detaylar.

Apple’ın geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği özel etkinlikte ilk gösterdiği ürün HomePod’un Mini versiyonu oldu. Bilindiği üzere Apple ilk akıllı hoparlörü olan HomePod’u geçtiğimiz yıllarda tanıtmıştı. Yüksek fiyatından ötürü pek dikkat çekemeyen HomePod, şimdi de ufak ama akıllı bir versiyonuyla teknoloji tutkunlarının karşısına çıktı.

Apple’ın yeni akıllı hoparlörü yetenekleriyle olduğu kadar fiyatıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. HomePod Mini’nin 99 dolarlık satış fiyatı, bu hoparlörü pazarda ön plana çıkarmaya yetecektir.

homepod mini

Bu avantajlı fiyatın yanı sıra HomePod Mini’nin yapabildikleri de hayli etkileyici. Evdeki bireyleri sesine göre ayırt edebilen hoparlör, Apple’ın ekosistemiyle de uyumlu bir şekilde çalışıyor.

Örneğin siz favori parça listemi çal dediğinizde sizi sesinizden tanıyarak, Apple Music hesabınızda tanımlı olan favori parçalarınızı çalmaya başlıyor. Aynı şekilde bu komutu evdeki başka bir birey verdiğinde de ona göre hareket ediyor.

HomePod Mini başarılı olabilecek mi?

Peki gelelim asıl soruya. Apple’ın yeni HomePod modeli başarılı olabilecek mi? Malum 3 yıl önce tanıtılan abisi pek de parlak bir satış grafiği çizememişti. Dolayısıyla HomePod Mini’nin de aşırı derecede başarılı olması beklenmiyor.

Fakat düşük fiyat etiketinin de önemli bir avantaj olduğu yadsınamaz. Kısacası HomePod Mini’nin satış başarısı hakkında konuşmamız için bir süre beklememiz gerekecek. Bu arada, Apple’ın yeni akıllı hoparlörünü sınırlı bir pazar ağında satışa sunacağını da hatırlatalım.

iPhone 12 Türkiye fiyatları kesinleşti! İşte detaylar