HomePod hakkında detaylar gelmeye başladı

homepod urun

Apple tarafından piyasaya sürülecek olan akıllı hoparlör HomePod ile ilgili hem yazılımsal hem donanımsal detaylar gelmeye başladı.

Son zamanlarda başta Google, Amazon olmak üzere birçok firma akıllı hoparlör ve onlara dahil ettiği yapay zekaya sahip ürünler konusunda piyasada yarışmaya başladı. Bu firmalardan biri olan teknoloji devi Apple, ürettiği akıllı hoparlör  HomePod  ile çok farklı bir yerde konumlanmanın hesaplarını yapıyor.

Apple bu yeni ürününde iPhone ürünlerinde de bulunan akıllı asistanı Siri ile kordineli bir şekilde çalışacak. Akıllı asistanını ise iyi bir donanım ile destekleyeceği oldukça mümkün gözüküyor.

Gelen birtakım bilgilere göre Apple A8 yonga seti üzerinde yükselen ürün, 1GB RAM ile OS işletim sistemi dahilinde çalışma prensiplerine sahip durumda piyasadaki yerini alacak. Yazılım ve donanım entegrasyonu yapmak üzere  SoundBoard isimli bir uygulamada öne çıkıyor. Bunun haricinde bir LED ekranı bulunan ürün  272 x 340 çözünürlük dahilinde dalga tasarımı ile kendine yer bulan ekranın asıl amacı Siri’nin çalışıp çalışmadığını göstermek için planlanmış. Ayrıca üzerinde sanal tuşlarda kullanıcıya kolaylık sağlıyor.

Siri ile oldukça kordineli hareket edecek olan HomePod satışa çıkana kadar çok daha gelişmiş özelliklerle donanabilir. Aralık ayı içinde satıştaa olacak HomePod için 349$ gibi bir fiyat etiketi tercih edilmiş.

Razer yeni klavyesi Razer BlackWidow Tournament Edition Chroma V2 ile geliyor