Hobbit benzeri bir ırk ıssız bir adada yaşıyor olabilir

hobbit 1

Etnobiyolog Gregory Forth’a göre, daha önce kemikleri bulunan hobbit benzeri ırk günümüzde hala insanlardan uzak bir yerde yaşıyor olabilir.

Yaklaşık 20 yıl önce Endonezya adası Flores’te bulunan kemikler, bilim insanları için bile anlam vermesi zor bir tabloyu ortaya çıkarmıştı. Çünkü bulunan bu kemikler, normal insan anatomisiyle uyuşmuyordu. Bulunan kemikler bir insan kalıntılarından ziyade, Yüzüklerin Efendisi’ndeki hobbitleri andıran bir canlının kalıntıları gibi görünüyordu. Yıllardır bilim dünyasının cevap bulamadığı bu kemikler, yakın zamanda The Scientist dergisinde yayınlanan yeni bir makaleye konu oldu.

Emekli etnobiyolog Gregory Forth, The Scientist’te yayınlanan makalesinde hobbit benzeri bu insan türüne ait iddiaları bir kez daha gündeme taşırken, ilginç bir iddiaya daha imza attı. Çünkü Forth sadece bir dönem bu tür insanların yaşadığını iddia etmekle kalmıyor, günümüzde hala, insanlardan uzak bir yerde böyle bir türün var olabileceğini söylüyor.

hobbit

Buz Devri’ne ait olan kemikleri bulan Mike Morwood’un Homo floresiensis olarak kategorize ettiği bu türün bugün hala var olduğuna dair net bir kanıt bulunmuyor. Ancak Forth, kemiklerin bulunduğu bölgede yaşayan yerli Lio halkından otuzdan fazla kişinin, günümüzde böyle varlıklarla karşılaştıklarına dair anekdotlar aktardıklarını söylüyor.

Lio halkı hobbitleri andıran bu türün insanlardan epey farklı, tamamen değişik bir tür olduğuna inanıyor olsa da Forth, Homo floresiensis ile Homo sapiensler arasında bir bağ olduğuna inanıyor. Forth, Homo floresiensislerin bugün hala yaşadığına dair kesin bir kanıt sunamıyor olsa da, Lio halkının aktardıkları kesinlikle dikkate almaya değer.

Uzaylılar için Dünya’nın konumu ve insan DNA’sı paylaşılacak