Hisense, dünyanın ilk 4K çok renkli ekran projektörünü tanıttı

h1 2

Elektronik şirketi Hisense, şirketin en son ürünü olan Hisense Vidda C1’i tanıttı. Vidda C1 projektörü dünyanın ilk 4K çözünürlüklü çok renkli ekran projektörü olarak karşımıza çıkıyor.

Hisense Vidda C1, BT.709 renk alanında %202’ye ulaşan renk gamı ​​kapsamıyla 1350 ANSI lümene kadar görsel medyayı ekranınıza aktarabilir özellikte. Renk doğruluğu değerleri, önyükleme için 10 bit renk derinliği ile E≈0.9’da nispeten çok daha başarılı.

Ekran projektörü ayrıca 240 Hz’ye kadar yenileme hızlarını destekleyebilir, MEMC hareket yenileme hızı geliştirme teknolojisini kullanabilir, HDR 10+ görsel medyanın kodunu çözebilir ve hatta buna göre çıktı verebilir.

Hisense

Kaputun altındaki silikona gelen Vidda C1, 4GB RAM + 64GB dahili depolamaya sahip bir MediaTek MT9669 SoC tarafından desteklenmektedir. Yerleşik CMOS ve ToF sensörleriyle eşleştirilen ekran projektörü, çevrenizden veri toplayabilir ve ardından en iyi multimedya deneyimi için ekran çıktısını otomatik olarak kalibre etmek için yapay zekayı kullanabilir. Örneğin, ekran projektörü, çevredeki duruma bağlı olarak odak, eğim hizalaması, ekran boyutu ve hatta yönlendirme için otomatik olarak kalibre edilebilir.

Hisense’nin pazarlama materyalleri, Vidda C1’in önerilen projeksiyon boyutunun 80~150 inç olduğunu belirtiyor. Bunu akılda tutarak, projektör, büyük ekranda film izlemenin yanı sıra, büyük ekranda oyun oynamak için de harika bir yol arkadaşı olabilir. Yalnızca 12 ms’lik gecikme süresi ve 240 Hz’ye kadar yenileme hızları desteği ile 150 inçlik bir ekranda oyun oynamak hiç bu kadar taşınabilir olmamıştı.

Hisense

Vidda C1 ekran projektörü, dış kısımda yerleşik 2 adet 10W hoparlörlü çift stereo hoparlör kurulumuyla donatılmıştır. Hoparlörler, daha zengin ve sürükleyici bir ses deneyimi tercih edenler için Dolby Atmos ve dts Hi-Res ses için destekleniyor. Vidda C1 ekran projektörü resmi olarak 15 Haziran’dan itibaren satışa çıkıyor ve ilk satışında sadece 1051 USD fiyatla satışa çıkarılacak.

Apple’ın yeniden tasarlanan MacBook Air’ı, WWDC 2022’de duyurulabilir