Hellboy’dan Beklenen Kötü Haber Geldi!

3018095 hellboy

Guillermo del Toro Del Toro’nun yönettiği Hellboy serisi her ne kadar eleştirmenlerden geçer not alsa da, istenen gişe hasılatını elde edememişti. Serinin yıldızı Ron Pearlman, filmin geleceği hakkında üzücü açıklamalarda bulundu.

Deadpool’un kısıtlı bütçesine rağmen, iki hafta içerisinde 600 milyon dolardan fazla gişe hasılatı elde etmesi, “yetişkinlere özel” çizgi-roman uyarlamalarının da, istenen başarıyı elde edebileceğini müjdeliyor.

Ne var ki, geçmişte sinema seyircileri ile buluşan yapımlardan Hellboy, bu kadar şanslı değil. Serinin ilk filmi, devam yapımına yetecek gişe hasılatı elde etse de; Hellboy 2: Golden Army bu rakamlara ulaşamadı. 90 milyon dolarlık bütçeyle çekilen filmin gişe hasılatı, vergiler hariç 160 milyon dolar oldu. Bu tür filmlerin, devamının çevrilmesi için ortalama 300 milyon dolar civarında rakamlara ihtiyaçları var. Yani, stüdyo zarar etmese de, pek karlı bir yatırımda bulunmadığını fark edip, başka projelere yoğunlaşma kararı aldı.

Hellboy

Gerek  Guillermo del Toro, gerekse Ron Pearlman, Hellboy III için dilendiği zaman hazır olduklarını vurgulamışlardı. Lakin, bizce türün nadir ve keyifli örneklerinden Hellboy bu şansı elde edemeyecek.

Ron Pearlman,  Television Critic’s Association Q&A organizasyonunda, “Maalesef, yapımcılar tüm umudumuza rağmen kapımızı çalmadı. Golden Army’nin en az 120 milyon dolar daha ek gelir elde etmesi gerekiyor. Elbette asla, asla dememekte fayda olsa da, ufukta yeni bir proje gözükmüyor. Kaliteli yapımlar, bütçe ihtiyaçları karşısında eziliyor. Üzücü ama gerçek bu” ifadelerini kullandı.

Çizgi-roman, ilk kez 1992 yılında Dark Horse Comics tarafından yayınlanmış ve dünya çapında beğeni elde etmişti.