Hellboy (2019) büyük hayal kırıklığı yarattı

hellboy

Büyük umutlarla, yıllar sonra tekrardan beyaz perdeye uyarlanan Hellboy (2019) yine beklentilerin çok gerisinde kaldı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Çizgi roman severlerin yakından tanıdığı karakterlerden biri olan Hellboy, son olarak 2008 yılında vizyona giren Hellboy 2 Altın Ordu filmi ile karşımıza çıkmıştı. Normalde yapımcı ekip Hellboy’u üçleme şeklinde düşünmüştü. Fakat iki film de gişede beklentilerin çok gerisinde bir performans ortaya koyunca 3. film çekilmedi.

Hellboy çekim masraflarını bile çıkaramadı!

Yaklaşık olarak 10 yıl aradan sonra Hellboy’un sıfırdan, sil baştan beyaz perdeye uyarlanacağı duyuruldu. 1 yılı aşkın süredir devam eden çekim sürecinin ardından Hellboy (2019) 10 Nisan’da izleyicilerin beğenisine sunuldu. Başrollerinde Stranger Things dizisiyle tanıdığımız David Harbour ve Resident Evil serisi ile ün yapan Milla Jovovich’in yer aldığı film, vizyonda kaldığı yaklaşık olarak 2 haftalık süreçte büyük hayal kırıklığına neden oldu.

Prodüksiyon bütçesi yaklaşık olarak 50 milyon dolar olarak açıklanan yapım, aradan geçen 2 haftalık zamana rağmen dünya genelinde bu bütçenin yarısına bile ulaşamadı.

Geçtiğimiz hafta sonunda da beklentilerin hayli ferisinde kalan Hellboy (2019) toplamda 19.6 milyon dolarlık hasılata ulaştı.

2005 yılında yayınlanan ilk Hellboy filmi dünya genelinde 99.3 milyon dolar, ikinci film ise 160.3 milyon dolarlık hasılat toplamıştı.

Şunu da dip not olarak belirtmek gerekiyor. Hali hazırda yeni Hellboy filmi pek çok ülkede henüz gösterime girmiş değil. Muhtemelen bu gişe rakamları önümüzdeki günlerde biraz daha yükselecektir. Fakat genel itibariyle serinin en düşük hasılata sahip filmi olacağını da rahatlıkla söyleyebiliriz.

PUBG Mobile kullananlar dikkat!