Havada Bulut Türkiye’de Cloud’u unut!

google

Batı Akdeniz İhracatçıları Birliği’nin BAİB: “Yeni bir Bilişim Teknolojileri Dünyası ve CEO’nun Transformasyon Gündemi” konulu Konferansına, Google For Work Türkiye Müdürü Önder Güler konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, BAİB Başkanı Mustafa Satıcı ve İş Dünyasından isimlerin yer aldığı toplantıda konuşan Önder Güler, bulut teknolojisini anlattı. Geçmişte hayatımızda hiç olmayan mobilitenin bugün çok yaygınlaştığını aktaran Önder Güler, yüzde 90’ın elinde Telefon veya Tablet olduğu ve bir Bilgisayarın 4-5 katı işi yapabildiğini söyledi.

Mobil cihazların PC’lere göre çok daha fazla işlem yaptırdığını ve bunun da arkada büyük veri oluşturduğunu kaydeden Güler: “Mobilite büyük veriyi doğuran şey.

google

Başka bir konu bu kadar fazla bilgiyi binalarımızın altındaki veri merkezleri sunucularda tutmak mümkün değil. O yüzden bulut dediğimiz kolaylıkla eriştiğimiz bir Dünya geldi.

Ve aslında herhangi bir şirketin 10 katı, 100 katı veri, Bulut sisteminde var. Tüketici interneti dediğimiz şeyi de getirdi” dedi.

Nokia Here Maps alıcısını bekliyor!