Harry Potter, iBooks’a geliyor!

harry potter ibooks

Sinemaya da uyarlanan efsanevi Harry Potter serisi, iBooks uygulaması ile iOS cihazlara geliyor. Apple tarafından duyurulan bu gelişmeyle Harry Potter serisi, 50 ülkede kullanılabilir olacak. Fiyatı ve diğer detayları haberimizde.

harry-potter-ibooks

JK. Rowling tarafından kaleme alınan Harry Potter serisi, sinemaya uyarlanmasıyla büyük dikkat çekmişti. Gişe rekorları kıran seri, henüz sinemaya uyarlanmadan önce “Dünyanın en hızlı satan kitabı” ve “Dünyanın en çok satılan çocuk romanı” ünvanlarına sahip olmuştu.

7 kitaptan oluşan seri, 8 sinema filmi şeklinde beyaz perdede kendine yer bulmuştu. Serinin yazarı, yeni kitaplar yayınlayacağını da 2010 yılında belirtmişti. Seri şimdi Apple’ın iBooks platformuna taşınıyor. 8 Ekim tarihi itibariyle iBooks platformunda ön siparişe çıkarılan Harry Potter kitapları, 9.99 Dolardan meraklılarını bekliyor. Ön siparişler İngilizce, Almanca, Fransızca ve İspanyolca dilleriyle başladı. Ancak 9 Kasım tarihi itibariyle ek olarak 18 dilde daha yayınlanacak. Bu dillerden birinin Türkçe olma ihtimali son derece yüksek.

Harry Potter hayranları için iTunes üzerinde özel bir sayfa bile oluşturuldu. iTunes.com/HarryPotter adresinden bu sayfaya ulaşmanız mümkün. Serinin Türkiye fiyatıyla ilgili henüz bir tahmin yok. Yurtdışında her bir kitap 9.99 Dolardan satılacak ve iPhone, iPad, iPod cihazlardan erişilebilir olacak.

Wall Street Journal hacklendi!