HarmonyOS 2021 yılında kullanıma sunulacak

Huawei Mate 40 Pro

Huawei cephesinden sızdırılan son raporlara göre HarmonyOS önümüzdeki yıl yani 2021’de resmi olarak kullanıma sunulacak. İşte detaylar.

Akıllı telefon pazarındaki en sorunlu markalardan biri olan Huawei sonunda Google ile olan bağını tamamen koparacak gibi görünüyor. Bilindiği üzere son 1 yıldır satışa sunulan Huawei modellerinde Google servisleri yer almıyor.

Çinli üretici bu durumu lehine çevirebilmek için donanım tarafında olduğu gibi yazılım tarafında da atılımlar yapmaya başladı.

İlk etapta uygulama mağazası App Gallery’i kullanıma sunan Huawei sonrasında da Petal Search ve Petal Maps gibi hizmetleri kullanıcılarının beğenisine sunmayı planlıyor.

Bu uygulamaların ardından sıra Huawei’nin kendi mobil işletim sistemine gelecek.

Huawei HarmonyOS için geri sayıma geçti

Huawei şu sıralar tamamen kendi mobil işletim sistemine odaklanmış durumda. Artık hiçbir şart altında Google ile tekrardan çalışmayı düşünmeyen Huawei aynı Apple gibi kendi ekosistemini kuracak.

Elbette bu kolay olmayacak. Huawei bunun için EMUI 11 arayüzünü bir geçiş adımı olarak planlıyor. Yani bu arayüz HarmonyOS’in tasarımıyla benzer bir yapıya sahip olacak. Dolayısıyla EMUI 11 kullanan kullanıcılar HarmonyOS’e de zorluk çekmeden alışabilecekler.

Bu bağlamda Çinli üretici kendi mobil işletim sistemine sahip ilk modelleri de 2021 yılında satışa sunmayı planlıyor. En azından son sızdırılan bilgiler bu yönde. Fakat bunların ne kadarının doğru olup olmadığı şimdilik bilinmiyor.

Huawei Mate 40 ilk güncellemesini aldı! İşte detaylar