Harman Kardon yeni akıllı hoparlörünü tanıttı

harman

2018’in akıllı hoparlörler açısından son derece parlak geçeceğini zaten daha önce de belirtmiştik. Keza, Amazon ve Google’ın tekelinde olan sektöre, 2018 ile birlikte pek çok teknoloji devi adım atacak. Bunlardan birisi de ses teknolojileri konusunda uzman olan Harman Kardon.

Harman Kardon, Allure Portable’ı tanıttı

Ses teknolojileri konusunda gerçek anlamda kaliteli işler ortaya koyan Harman Kardon, ilk akıllı hoparlörünü geçen sene düzenlenen IFA’da tanıtmıştı. Akıllı hoparlör pazarına gireceğinin sinyallerini o zaman net bir şekilde veren Harman, şimdi de yeni bir model daha tanıttı.

Geçtiğimiz gün görücüye çıkan Allure Portable isimli akıllı hoparlör, dijital sesli asistan kısmında ise Alexa’dan faydalanacak. Yani kısaca özetlemek gerekirse, Allure Portable, pratikte Amazon’un akıllı hoparlörleri ile aynı fonksiyonlara sahip olacak. Aradaki tek farkın ses ve tasarım kalitesinden kaynaklanacağını söylemek mümkün.

Gelelim Harman Kardon imzalı akıllı hoparlörün fiyatına. Hali hazırda sektördeki Harman ürünlerinin pek de ucuz olmadığı gün gibi aşikar. Doğal olarak akıllı hoparlör söz konusu olduğunda da Harman’dan Amazon vari bir fiyat beklemek yanlış olurdu.

Harman’dan yapılan resmi açıklamada Allure Portable fiyatı 199 dolar olarak belirtilmiş durumda. Hali hazırda sektörde satışta olan hoparlörler, maksimum 150 dolarlık etikete sahip. Elbette HomePod’un satışa sunulmasıyla birlikte fiyat baremi 350 dolara kadar çıkacak.

2018’in akıllı hoparlörler açısından rekabet yılı olacağı şimdiden kesin. Bakalım yıl sonuna doğru pazardaki aslan payı kime ya da kimlere ait olacak.

Samsung Apple’dan daha fazla gelir elde etti