Hangi Akıllı Telefon Daha Sağlam?

telefon01

Bir şirketin yaptığı araştırma sonucuna göre en sağlam akıllı telefon olarak kendisni gösteren Motorola’nın Moto X modelidir. Peki bu test sürecine katıla akıllı telefon modellerini bilmek ister misiniz? Samsung S4, iPhone 5S, iPhone 5C modelleri test aşamalarında, Moto X’den düşük performans gösterdiler.

Akıllı telefon alırken neye dikkat etmek gerekir? Tasarım, bir sebeptir almak için, şık ve güzel durmalı elimizde. Bunu zaten tüm modeller neredeyse sağlıyor. Hepsi güzel ve şık modeller. Bu şık olma işinden sonra tercihlerimize yön veren özellikleri ve belki de, markasının popülerliğidir. Çünkü en popüler olanı, en iyisidir. Gerçekten de öyle mi peki? Testler bunu göstermiyor. Çünkü Motorola akıllı telefon piyasasında can çekişir bir halde iken Google onu satın aldı ve yeniden bir can geldi kendinse. En son çıkarttığı arkası ahşap görünümlü Moto X modeliyle, ABD içerisinde başarılı satış rakamlarına ulaştı. Ancak dünya çapında bu rakamların pek de, doyurucu olduğu söylenemez. Pek bu durum onun kalitesizliğini gösterir mi? Yapılan testlerde böyle bir duruma mahal bırakmıyor Moto X telefonu. Son günlerin en çok satan telefon modeli iPhone 5S ve iPhone 5C’den daha dayanıklı çıktı. Sıvı ve fiziksel dayanıklılıkta, Samsung S4 ve Apple firmasının telefonlarını geride bıraktı.

telefon01

Tabi fiziksel açıdan yapılmış bir kalite testiydi bu. Donanımsal anlam sizin için daha büyük bir şeyler ifade edebilir. Hız ve performans önceliğinizdir. Lakin Moto X, hız ve performans bakımından diğerlerinden aşağı kalır yani yok. Sadece 64 bit işlemcili ilk akıllı telefondan düşük bir performans gösterebilir. Ancak bu durum Motorola markasının kalitesine zarar vermez. Dayanıklılıkta çok önemli bir durum ve bu açıdan ne Apple, ne de Samsung testi geçebildiler. Ama iki firmanın da, fiziksel anlamdaki açıklarını kapatmak için çalışmalar yaptığını duymaktayız. Samsung suda zarar görmeyen bir telefon yapacak. Apple firması da, safir taşını kullanarak daha sağlam bir model planlıyor. Yani firmalarda eksiklerinin farkındalar. Testlerden geçemediklerine bakılırsa kendileri de bu çalışmaları yapmakta haklılar.