Hackerlar Türkiye’deki adalet sistemini alt üst etti

Matrix serisi siber güvenliği

Siber suçlar işleyen hackerlar Türkiye’deki adalet sistemini alt üst etmeye devam ediyor. Özellikle son dönemlerde çok ciddi sorunlar yaşanmaya başlandı. İşte konuyla alakalı merak edilen detaylar.

Hackerlar Türkiye’deki adalet sistemini adeta işlemez hale getirdi. Hatırlayacağınız üzere Türkiye’de yargıya olan güven ile ilgili bir araştırma yapılmıştı. Bu araştırmanın sonuçlarına göre halkın yargıya olan güveni yüzde 30 seviyelerine kadar düştü. Böyle bir ortamda hackerlar adeta yangına benzin döktü.

Türkiye’deki bir hacker formu tarafından yayınlanan ilan her şeyi ortaya koydu. Güvenilir olarak tanımlanan kişilerin ilan açabildiği bu sitede ilginç bir duyuru yayınlandı. Bir hacker yakalama veya arama kararlarını kaldırabileceğini söyledi. Ancak bunu biraz yüksek bir miktar karşılığında yapıyor.

Hackerlar yakalama ve yurt dışı kararını geçersiz hale getirebiliyor

Ortaya çıkan detaylara göre hackerlar arama, yakalama ya da yurt dışına çıkış yasağı gibi kararları kaldırabiliyor. Bugüne kadar bilgisayar korsanları hakkında çok fazla haber yazıldı. Ancak Türkiye’de bu neredeyse ilk defa oluyor.

hackerlar Türkiye'deki adalet sistemini

Genel olarak bakıldığında durumun son derece vahim olduğunu söyleyebiliriz. Sadece adalet sistemi için değil aynı zamanda herkesi kötü etkileyebilir. Özellikle bu tür nitelikleri olan kişiler adalet sistemini daha derinden yaralayabilir.

Twitter Bitcoin hackerına üç yıl hapis cezası!

Türkiye’de adalet sistemine olan güven her geçen gün daha fazla azalıyor. Eğer bu tür hackerlar durdurulmaz ise azalma devam edecektir. Hiç kimse bu ilandan birilerinin yararlanıp yararlanmadığını bilmiyor. İlanda ilk etapta 10 bin TL talep ediliyor. Sonraki süreçte 70 bin TL karşılığında yakalama, arama ya da yurt dışı yasağı olan kişilerin bu kararları kaldırılıyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?