Elektronik sigara Birleşik Devletler donanma gemilerinde yasaklandı

Elektronik sigara

ABD’de elektronik sigaraya karşı tedbirler arttırılıyor. Elektronik sigara Birleşik Devletler donanma gemilerinde yasaklandı. İşte detaylar.

Elektronik sigara, sigarayı bırakmak isteyen ya da sigaradan daha az zarar görmek isteyenlerin başvurduğu bir alternatif olarak görünüyor. Ancak bu sigaraların elektronik olduğu ve pil kullandığı gerçeği bazı durumlarda güvenlik endişelerine neden oluyor. Zira elektronik sigaraların patlaması gibi haberleri zaman zaman haber bültenlerinde görüyoruz. Son zamanlarda yaşanan yaralanmalı patlamalardan sonra elektronik sigara Birleşik Devletler donanma gemilerinde yasaklandı.

Elektronik sigara, geçtiğimiz dönemlerde ABD’nin çeşitli kurumlarında yasağa uğramıştı. Bunlardan birinde ABD’nin sağlık bakanlığına bağlı FDA bürosu, elektronik sigaraların 18 yaşında küçüklere satışını yasaklamıştı. Ayrıca bu ürünleri uçuşlarda uçak bagajına koymak yasak.

Elektronik sigaralara son yasak da Birleşik Devletler donanmasından geldi. Ocak 2016 – Haziran 2016 arasında Birleşik Devletler donanmasında 15 elektronik sigara patlaması olayı yaşandı. Bu patlamaların ikisi sigara denizcinin ağzındayken meydana geldi.

Yasak, Birleşik Devletler’in donanma gemilerinde geçerli. Askeri donanma ile birlikte ziyaretçi ve siviller de yasağa uymak zorunda. Ancak bu gruptakiler donanmanın karadaki tesislerinde belirlenen bölgelerde elektronik sigaralarını içebilecek.

Nokia 6 için Android 7.1.1 geldi