Türk hackerlar Viyana Havalimanı’nı hedef aldılar

vienna airport

Viyana Havalimanı birkaç gün önce bir hacker grubunun saldırısına uğradı. Saldırıyı düzenleyen bu hacker grubu ise Türk hacker grubu Aslan Neferler Tim çıktı.

Avusturya’nın resmi birimleri tarafından yapılan açıklama, birkaç gün önce Viyana Havalimanı’na bir siber saldırı gerçekleştirildiğini ortaya çıkardı. Avusturya polisi olayın detaylarını araştırmaya devam ediyor. Ancak elde edilen ilk bilgiler gösteriyorki Viyana Uluslararası Havalimanı’na düzenlenen siber saldırının arkasında bir Türk hacker grubu var.

Aslan Neferler Tim adını taşıyan Türk hacker grubu, bu saldırıyı 3 Eylül’de düzenlemiş. Avusturya yetkililerine göre saldırı başarısız oldu ve havalimanını dahili sistemine sızılamadı. Ancak hackerların DDoS saldırıları sonuca havalimanının internet sitesine kısa bir süre ulaşılamadı. Aslan Neferler Tim’i bu saldırıyı bir açıklama yayınlayarak üstlendiler. Grup, bu saldırılarının sebebi olarak Türk yolcuların Viyana Havalimanı’nda bekletilmesini gösterdi.

Hatırlayacağınız gibi geçtiğimiz günlerde Türk yolcuların yer aldığı bir uçuş teknik bir sorun nedeniyle Viyana’da sekteye uğramış ve Türk vatandaşlarına acil durum vizesi verilmediği için yolcular geceyi havalimanı banklarında geçirmek zorunda kalmışlardı.

iPhone 7 siyah renk seçeneğiyle geliyor