Güvenlik güncellemeleri akıllı telefon şirketlerinin başını ağrıtacak

Güvenlik güncellemeleri akıllı telefon

Güvenlik güncellemeleri akıllı telefon modelleri için vazgeçilmez bir öneme sahip. Özellikle son dönemlerde bunun önemi daha fazla arttı. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

Güvenlik güncellemeleri akıllı telefon için kritik değere sahip. Akıllı telefonların güvenlik seviyeleri düşük kaldığında bilgisayar korsanları önemli miktarda veri elde edebiliyor. Mesela sadece Google Chrome üzerinde kayıtlı bilgiler bile karanlık internet denilen yerlerde satışa sunuluyor. Alman Federal Hükümeti İşte tam bu nedenle yeni bir karar aldı.

Bu kararla birlikte telefon üreticileri 7 yıl boyunca güvenlik güncellemelerini aksatmayacak. Böylece kullanıcılar çok daha güvenli bir şekilde akıllı telefon kullanabilecek. Avrupa Komisyonu bundan kısa bir süre önce güvenlik güncellemelerinin 5 yıl olması gerektiğini söylemişti. Şimdi ise süre 7 yıla çıkarıldı.

Güvenlik güncellemeleri akıllı telefon modelleri için vazgeçilmez konumda

Avrupa Birliği güvenlik güncellemeleri ile ilgili tartışmaları kararlı bir şekilde yürütüyor. Özellikle bazı hacker saldırıları bunda büyük bir öneme sahip. Tüm bunlara ek olarak ilginç bir detaydan daha bahsetmek gerekiyor. Konuyla ilgili Avrupa Komisyonu yedek parçalar kavramının da genişletilmesini istiyor.

Güvenlik güncellemeleri akıllı telefon

Normal şartlarda DigitalEuropa yedek parçaların sadece ekran ve bataryadan oluşmasını istiyordu. Ancak yeni verilen teklifte bu kapsamının genişletilmesi talep ediliyor. Bu arada küçük bir not olarak DigitalEuropa platformunun telefon endüstrisi savunma grubu olduğundan bahsetmiş olalım.

Geleceğin siber güvenlik uzmanları Siber Güvenlik Kampı’nı tamamladı

Birçok Android cihaz üreticisi güvenlik güncellemeleri ile ilgili 3 yılı uygun görüyor. Bu süreyi kısaltmak isteseler bile yine de güvenliği elden bırakmak istemiyorlar. Android kullanıcılarının yüzde 40 gibi bir bölümü 9.0 pie kullanıyor ve bu büyük bir güvenlik sorunu yaratıyor. Bakalım tüm bu tartışmalar ne ile sonuçlanacak.