Motorola’dan Çarpıcı Açıklama!

Motorola Moto G4 Plus

Dünyanın ilk “cep telefonu üreticisi” konumunda bulunan ancak, artık eskisi kadar popüler olmayan Motorola, son yaptığı açıklama ile müşterilerinin canını biraz sıkacağa sıkacağa benziyor.

Akıllı telefonlarımız, günbegün onlarca saldırıya uğruyor. Kötü niyetli kişiler tatil yapmıyor ve akıllı telefonlarımızdaki verileri elde etmek için ellerinden geleni ardına koymuyor.

Bilindiği üzere Lenovo tarafından çoğunluk hissesi Google’dan satın alınan Amerika telefon üreticisi Motorola, geçtiğimiz haftalarda Moto Z Force Edition ve Moto Z modellerini okyanus ötesinde ve bazı Avrupa ülkelerinde satışa sunmuştu.

Motorola

Ancak Motorola’nın son açıklaması can sıkıcı nitelikte. Ars Technica’nın haberine göre dev şirket, en yeni telefonları dahil popüler modellerine aylık güvenlik güncellemesi yayınlamayacağını duyurdu.

Firma sözcüsü, sorulan sorulara şöyle yanıt verdi: “Motorola olarak güvenlik güncellemelerin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Biz de şirket olarak, tüm gücümüzle, güvenlik güncellemelerini mümkün olan en kısa sürede yayınlamaya çalışacağız. Ancak, kullanıcılar şunu asla unutmamalı: Söz konusu güvenlik yamalarını test etmek ve cihazlarımıza optimize etmek zorundayız. Bunu, aylık süreçlerde yapmamız epey güç. Biz de MR ve işletim sistemi güncellemelerinde gerekeni yapacağız.”

Bu diplomatik açıklamanın açık meali ise şu: Gereken güncellemeleri yayınlayacağız, ancak ilk piyasaya çıktıkları zaman değil!

Google kısa süre önce Android için aylık güvenlik güncellemeleri yayınlayacağını duyurmuş ve bu karar Samsung, LG, Sony ve BlackBerry tarafından olumlu karşılanmıştı. HTC ise şüphelerini dile getirmişti. Motorola da HTC’nin yolunu takip etmeye karar vermiş gibi.

AMD’den En Ucuz VR Kitli Ekran Kartı!