Güney Kore 6G için nabız yokluyor

Çin 6G uyduları

Biz 5G’ye geçiş sürecini planlarken, Güney Kore şimdiden 6G için nabız yokluyor. İşte konuya ilişkin tüm detaylar.

Tüm dünya 5G’ye hazırlanırken, Güney Kore şimdiden 6G için kolları sıvadı. Güney Koren’nin önde gelen şirketlerinden biri olan Samsung, 6G tarafındaki ilk testlerinin startını verdi.

Hali hazırda dünya 5G’ye bile tam olarak geçebilmiş değil. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu pek çok ülkede henüz 5G kullanıma sunulmadı. Fakat küresel teknoloji pazarının önde gelen isimleri şimdiden 6G tarafında çalışmalara başlamış durumda.

Samsung Networks yöneticileri, sanal ortamda yapılan “Samsung Networks: Redefined” etkinliğinde 5G vizyonunun yanı sıra geliştirdiği yazılım ve yonga setleriyle desteklediği 5G teknolojisindeki en son gelişmeleri aktardı. Henüz 4G kullanılmaya başlanmadan önce 5G için araştırma ve geliştirme çalışmalarına öncülük eden Samsung, etkinlikte 6G için yaptığı testi de açıkladı. 140Ghz frekansa ve 2Ghz bant genişliğine sahip 6G sisteminde yapılan testlerde 15 metrelik bir mesafede 6,2 Gbps hıza ulaşıldı.

6G ağının geliştirilmesi için bir çok ülke birlikte çalışıyor

Güney Kore 6G için nabız yokluyor

Samsung Networks ekibinin Samsung’un 5G alanında kaydettiği başarıları ve ağ dönüşümüne yön veren yeni çözümlerini anlattığı “Samsung Networks: Redefined” sanal etkinliğinde, Samsung Electronics 5G vizyonunun yanı sıra en son ağ inovasyonları da paylaşıldı.

Etkinlikte Samsung Networks, dünyanın birçok yerinde 5G için kullanılabilir 4 milyondan fazla radyo dağıtımı da dâhil küresel çapta yaşanan önemli gelişmeleri de aktardı. Samsung etkinlikte, yeni nesil ağları yaygınlaştırmak için sanallaştırmayı nasıl geliştirdiğini ve radyoları şirketin geliştirdiği en yeni yonga setlerine nasıl entegre edip 5G radyo inovasyonuna öncülük ettiğini ortaya koydu.

Samsung Electronics Ağlar İş Birimi Başkanı ve Müdürü Paul (Kyungwhoon) Cheun, konuyla ilgili şunları söyledi: “Bir yandan 5G yolculuğumuza devam ediyor ve 5G’nin bir sonraki aşamasına giden yola öncülük ediyoruz. Diğer yandan kablosuz teknolojinin sunabileceği sonsuz olanaklar üzerine konuşmaktan memnuniyet duyuyoruz. Operatörlerin ve tüketicilerin 5G’nin sunduğu avantajlardan tüm yönleriyle faydalanmasını sağlayabilecek en iyi küresel uzmanlığın ve teknik bilgilerin bir araya getirilmesi Samsung’un 5G vizyonuna dâhil ettiğimiz konular. Müşterilerimizin ve iş ortaklarımızın bu yolculukta bizimle beraber yürümelerinden memnuniyet duyuyoruz. 5G teknolojisinde hep birlikte daha birçok ilke imza atmak için sabırsızlanıyoruz.”

Steam Deck beklenenden çok daha fazla ilgi gördü