Netflix oyun dünyasına merhaba diyecek: Her şey kesinleşti

Stephen King Talisman romanı Netflix dizisi olacak!

Ortaya çıkan bazı detaylara göre Netflix oyun dünyasına merhaba demeye hazırlanıyor. Şirketin Apple Arcade gibi bir sistem kurması bekleniyor. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Dünyanın en büyük çevrimiçi film ve dizi izleme platformu olan Netflix yeni alanlara yöneliyor. Sadece bu şirket değil aynı şekilde diğer birçok marka farklı alanlarda boy gösteriyor. Mesela Amazon şirketinin kurucusu e-ticaret platformu ile birlikte aynı zamanda uzay sektörü üzerine çalışıyor. Netflix ise oyun sektörüne yönelecek.

Netflix platformunun kesin olarak oyun sektörüne yöneleceği konusunda kanıtlar yoktu. Ancak ortaya çıkan bazı detaylar bunu kesinleştirdi. Sadece söylenti olduğu düşünülen bu yönelim gerçek çıktı. Firma tarafından yatırımcılara gönderilen mesajda oyun dünyasına açılacaklarını söylüyorlardı.

Netflix oyun dünyasına güçlü bir dalış yapacak

Çevrimiçi film ve dizi alanında lider kabul edilen Netflix, abonelik sistemine dayalı bir sistem kuruyor. Oyunlara doğru genişlemenin erken aşamalarında olduklarını söyleyen firma Stranger Things ve Black Mirror Bandersnatch gibi yapımlardan örnek verdi.

Netflix oyun dünyasına

Bu tür yapımlara benzer oyunlar çıkaracaklarını ifade eden Netflix, oyun oynamayı yeni bir kategori olarak görüyor. Ayrıca bu oyun platformunu kullanan kişiler film ve dizilere ek ücret ödemeden Netflix aboneliği alabilecek. Şirketin ilk etaptaki amacı Mobile cihazlara odaklanmak. Böylece ilk etapta geniş bir kullanıcı kitlesine hitap edilecek.

Avatar: The Last Airbender, Netflix dizisi olarak geliyor!

Netflix tarafından yatırımcılara gönderilen mesajda etkileşimi bol oyunlar olacağı söyleniyor. Ayrıca oyun oynamak için ek bir abonelik talep edilmeyecek. Dünyanın en hızlı büyüyen sektörlerinden bir tanesi olarak ön plana çıkan oyun sektörü Netflix ile birlikte hızına hız katacak. Peki siz yaşanan bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz?