Güneş koruyucuyu ne kadar kullanmalısınız?

Güneş koruyucuyu ne kadar kullanmalısınız?

Güneş koruyucu yaz da olsa kış da olsa kullanılması gereken bir şey, ancak şimdi bilim insanları net açıklamalar yaptı. İşte tüm detaylar.

Özellikle sıcak günlerde, cildinizin zarar görmesini önlemek için güneş kremi sürmek gerekir. Ancak farklı markalar, SPF’ler, formüller ve uygulama yöntemleri nedeniyle, güçlü UV ışınlarından korunmak için ne kadar losyona ihtiyacınız olduğunu anlamak zor olabilir. Şimdi çoğu dermatolog, cildinizi amansız parlamadan korumak için birkaç temel güneş koruyucu uygulama ipucu önerdi. Amerikan Dermatoloji Akademisi’ne (AAD) göre bilmeniz gereken en önemli şeylerden biri, ne kadar UV ışığı koruyucu losyon uygulamanız gerektiğidir. Çoğu insan güneş koruyucunun yeniden uygulanması gerektiğinin farkında olsa da, ne kadar kullanılacağını bilmek denklemin ayrılmaz bir parçasıdır; özellikle de farklı formüller söz konusu olduğunda uygulama süreci farklılık gösterdiği için.

Güneş koruyucuyu ne kadar kullanmalısınız?

Losyonlar ve kremler için genel bir kural olarak bir shot bardağını doldurmaya yetecek kadar güneş kremini vücut boyutunuza göre ayarlama yaparak uygulamanız gerekir. Çok gibi görünebilir, ancak bir bardak dolusu güneş kremi genellikle vücudun açıkta kalan bölgelerini baştan ayağa kadar kaplamak için yeterlidir. UV ışınlarından koruyan spreylerin genellikle losyonlara göre daha az zahmetli olduğu düşünülür, ancak bu aynı zamanda SPF miktarının tamamını elde etmek adına vücudunuzdaki bir noktayı dahi kaçırmamak için uygularken özellikle dikkatli olmanız gerektiği anlamına da gelir.

Harry Potter Dizisi için Geri Sayım Başladı – Heyecan Dorukta