Google güneş enerjisi işine giriyor: Project Sunroof

google project sunroof

Dünyanın en büyük ve en değerli şirketlerinden biri olan Google, yeni projesi Project Sunroof’u duyurdu. Google Project Sunroof ile güneş enerjisinden faydalanmak isteyen bireysel veya kurumsal kimlikler, Google aracılığı ile evlerinin veya işyerlerinin çatısına güneş enerjisi paneli yerleştirebilecek.

google-project-sunroof

Yenilenebilir enerji kaynakları, küresel ısınma ve enerji problemleri nedeniyle son yıllarda oldukça popüler. Bu konuya parmak basan Google, yeni projesi Project Sunroof’u duyurdu. Sunroof, İngilizce’de Sun ve Roof kelimelerinin birleşimiyle oluşturulmuş. Türkçe karşılığı olarak “Güneş çatısı” demek mümkün. Project Sunroof, Google Map üzerinden toplanan verilerle hayata geçirilecek olan bir proje. Zaten yıllardır dünyanın haritasını çıkaran Google için binaların çatısını gözlemlemek oldukça kolay. Google, binanızın çatısına yılın hangi dönemlerinde, kaç saat güneş ışığı geldiğini hesaplıyor. Çatınızın en verimli alanlarını işaretliyor.

Google Map üzerinden yapılan bu analizlerde, yeterli miktarda güneş ışığı alan bölge sarı renkte, almayan bölge ise farklı renkte gösteriliyor. Ölçek yardımıyla çatınızın alanını ve kaç güneş paneli yerleştirebileceğinizi hesaplayan Google, yılda ne kadar tasarruf edebileceğinizi sizlere gösteriyor. Özellikle yenilebilir enerji konusuna meraklı kullanıcıların ilgisini çekecek olan bu yeni proje, bireysel kullanımları oldukça kolay hale getirecek. Google, yaptığı analizlerden sonra kullanıcılara fiyat teklifi ve bu işi yapan uygun firmaları da gösterecek. Google Project Sunroof hakkında yayınlanan videoyu yukarıdan izleyebilirsiniz.

Darth Vader’dan esinlenen yeni PS4 sistemi