Güneş Enerjisiyle Dünyanın Çevresini Dolaşacak

dassault Solar Impulse

Solar Impulse 1, sadece güneş enerjisi kullanarak gündüz ve gece uçmak için gerekli son derece karmaşık yeni teknolojiler için bir test yatağıydı. Solar Impulse 2 ise bu görevi ileriye taşıyacak ve 2015 yılında dünyanın çevresinde uçacak.

 Dassault Systèmes, Solar Impulse SA ile devam eden teknolojik ortaklığının yenilendiğini ve kendini güneş enerjisiyle dünyanın çevresini dolaşarak rekor kıracak olan uçak projesine adadığını duyurdu. Bu yılın Haziran ayında başarılı bir test uçuşu gerçekleştiren Solar Impulse 2 uçağı Dassault Systèmes’in 3DEXPERIENCE platformu kullanılarak tasarlandı.

dassault Solar Impulse

Solar Impulse, güneş enerjili uçağını tasarlamak, oluşturmak ve onaylamak için CATIA ve ENOVIA uygulamalarını içeren Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE platformunu kullandı. Solar Impulse 1, sadece güneş enerjisi kullanarak gündüz ve gece uçmak için gerekli son derece karmaşık yeni teknolojiler için bir test yatağıydı. Solar Impulse 2 ise bu görevi ileriye taşıyacak ve 2015 yılında dünyanın çevresinde uçacak.

Ekip, bu kadar yenilikçi bir uçak tasarlarken gövde ve kanatlar için yeni bir tasarım ve sıkı ağırlık hedeflerinin karşılanması için yeni malzemeler kullanımı gibi yeni zorluklar ve ödünlerle mücadele etti. Dünyanın çevresinde uçuşta pilota güvenlik, konfor ve komutlara erişim olanağı sağlayan bir kokpit tasarlamak karmaşık tasarım ve yönetim araçları gerektiriyor. Ekip tarafından 2006 yılından beri kullanılan Dassault Systèmes uygulamaları devam eden geliştirme sürecinde dönüm noktalarının sorunsuz bir şekilde dönülmesine yardımcı oldu.

Xiaomi Yeni Fabrikalar Kuruyor!