Solar Impulse 2 Tarihi Uçuşuna Başladı

Solar Impulse 2

Solar Impulse ekibi tarafından geliştirilen ve tamamen güneş enerjisiyle çalışan Solar Impulse 2, dünyanın etrafında döceği tarihi uçuşuna bugün başladı.

İsveçli havacı Bertrand Piccard önderliğinde kurulan Solar Impulse ekibi geçtiğimiz yılın Nisan ayında güneş enerijisiyle çalışan yeni uçakları Solar Impulse 2’yi resmi olarak tanıtmış ve uçağın 2015 yılında tarihi bir uçuşa imza atacağını açıklamıştı. Solar Impulse ekibi tarafından belirlenen tarih geldi çattı ve Solar Impulse 2 tarihi yolculuğuna saatler önce başladı.

Solar_Impulse_2

Abu Dabi’deki Al Bateen Havaalanı’ndan kalan Solar Impulse 2, dünyanın etrafında tam bir tur atacak ve böylece dünya turu atan ilk güneş enerjili uçak olarak tarihe geçecek. İlk olarak Umman’a uğrayaca olan uçak daha sonra Hindistan, Çin ve Myanmar üzerinden geçerek Pasifik Okyanusu’na gelecek Amerika kıtasında üç şehiri ziyaret edecek. Daha sonra Atlantik Okyanusu üzerinden uçuşa geçecek olan uçak, Avrupa veya Kuzey Afrika üzerinden geçerek Abu Dabi’ye dönecek ve böylece tarihi uçuşunu tamamlamış olacak.

Solar_Impulse_2 (2)

Solar Impulse prjesinin kurucuları olan André Borschberg ve Bertrand Piccard tarafından dönüşümlü olarak kullanılacak olan Sular Impolse 2, herşey planladığı gibi gittiği taktirde Temmuz ayı sonlarına doğru Abu Dabi’ye dönmüş olacak.

Kanat genişliği 72 metre olan Solar Impulse 2, bu devasa kanadı üzerinde yer alan 17.000 solar hücre sayesinde herhangi bir yakıta ihtiyaç duymadan uçuşa geçebiliyor ve havada kalabiliyor. Solar hücreler tarafından gün içinde toplanan enerji bataryalarda saklanıyor ve böylece uçağın gece boyunca da havada kalabilmesini sağlıyor.

Microsoft Surface Akıllı Telefon Üzerinde Çalışıyor