Sızdırılan GTA 6 haritası sahte olabilir

GTA 6

Sızdırılan GTA 6 haritası son günlerde sosyal medyada büyük ilgi gördü. Ancak yakından bakıldığında bu haritanın sahte olabileceği anlaşılıyor.

Oyun dünyasının en başarılı serilerinden Grand Theft Auto, ya da daha çok kullanılan adıyla GTA, uzun süredir heyecanla beklenen altıncı oyunuyla geri dönüyor. Uzun süredir gündemde olan Grand Theft Auto 6, kısa süre önce resmiyet kazanmıştı. Ancak buna rağmen şu ana kadar oyundan çok az paylaşım yapıldı. Bu da GTA 6’yı heyecanla bekleyen oyun severlerin oyun hakkında bilgiye ulaşmak için sızıntılara bel bağlamasına sebep oldu. Nitekim bugüne kadar çeşitli sızıntılar sayesinde oyun hakkında önemli bilgiler gün ışığına çıktı.

Son günlerde de sızdırılan bir GTA 6 haritası sosyal medyanın gündemini meşgul ediyor. Heyecanla beklenen yeni GTA oyununun haritası hakkında önemli detaylar için, dahası yeni oyunun haritasının GTA 5’in haritasından iki kat büyük olacağını gösteren bu harita sosyal medyada büyük ilgi gördü. Ancak bu sızıntıya daha yakından bakıldığında, bu haritanın gerçek olmayabileceği anlaşıldı.

gta 6

Son günlerde sosyal medyada dolaşan ve büyük yankı uyandıran bu GTA 6 haritasının gerçek olmayabileceğini gösteren en büyük ipucu, aslında bu haritanın yeni olmaması. Reddit kullanıcısı “avatarsd” tarafından paylaşıldıktan sonra yeniden gündeme taşınan bu harita aslında eski. Detaylı bir arama yapıldığında bu haritanın ilk olarak 2021’in ağustos ayında internette paylaşıldığı görülüyor. Bu haritanın iki yıl sonra yeni bir sızıntı olarak yeniden internete servis edilmesi, bu Reddit kullanıcısının güvenilirliğini zedeliyor.

Dahası, geçtiğimiz eylül ayında gerçekleşen ve daha sonra gerçek bilgiler olduğu anlaşılan daha büyük bir sızıntı var ki o sızıntıdaki bilgiler, ilk olarak 2021’de ortaya çıkan bu haritayla çelişiyor. Eylül ayındaki bu büyük sızıntının gerçekliği büyük ölçüde doğrulandığı için, bu da haritanın gerçekliğine şüphe düşüren ikinci önemli detay oluyor.

Elbette günün sonunda bu GTA 6 haritası gerçek çıkabilir. Ancak şu anda elimizde olan bilgilerle baktığımızda, sahte olma ihtimali gerçek olma ihtimalinden daha yüksek görünüyor.

Twitter’da büyük temizlik başlıyor