Google’dan HTTPS Hamlesi!

Googledan HTTPS Hamlesi

SEO uzmanlarının çalışmalarını tamamen baştan değiştirmesi gerekiyor. Arama motoru devi Google, Pagerank’a dair tüm bilinenleri değiştirecek yenilikler getirmeye hazırlanıyor.

İnternet dünyasında her geçen gün karşımıza çıkan yeniliklere bir tane daha ekleniyor. Ancak gelecek olan bu yeni değişiklik internet dünyasında büyük bir devrim getirecek gibi görünüyor.

Google'dan HTTPS Hamlesi!

Özellikle SEO yani arama motoru optimizasyonu ile ilgili çalışmaların tamamen baştan yapılmasını gerektirecek yeni bir sistem getirmeye hazırlanan Google, birçok uzmanın bugüne kadar önem vermediği HTTPS şifreleme sistemi artık büyük bir önem taşıyacak.

Bilindiği gibi internet dünyasına adım atan her sitenin arama sonuçlarında ilk sıralarda yer alabilmek için harcadığı çabalar ve paralar ciddi bir yer ediniyor. Bu nedenle üretilen içerik ve servisin yanında SEO yönetiminiz, sizin internet dünyasındaki varlığınız için hayati önem taşımakta. Bu nedenle SEO uzmanları Google tarafından belirlenen koşulları bir bir yerine getirmek zorunda.

Peki şimdi ne olacak?

Arama motoru devi tarafından yapılan son açıklama ile internet aramalarındaki sonuçlarda her şeyden önce şifreleme kullanan web sitelerine öncelik tanınacağı belirtildi. Yani HTTPS uzantılı sitelerin Google sayfa değeri, genel kullanımıyla Pagerank değeri daha yüksek olacak.

Bu değişikliğin amacı ne?

Her ne kadar bir tür dayatma gibi görünse de, arama motoru devi tarafından getirilen yeni sistem iki taraf için de oldukça faydalı olacak. HTTP’den HTTPS’ye geçiş yapılmasıyla beraber kullanıcılar daha güvenli bir dolaşım ağına sahip olacak.

Arama motoru devi yaptığı açıklamada internet sitelerinin şuan ki arama konumu ne olursa olsun, yeni sisteme geçmemesiyle beraber ilk sayfada görünme isteği hayal olmuş olacak.

Bakalım arama motoru devinin getirdiği bu yeni sistem güvenlik açısından bizlere neler getirecek?

WordPress’te Büyük Açık!