Google Fiber Test Edildi

Google Fiber

Google artık tamamen hayatımızın bir parçası haline geliyor. Kansas City’ deki deneysel geniş bant internet erişiminin testinde çıkan sonuçlar muhteşem…

Google’ın sunduğu TV, internet, video ve ses sistemlerinin mükemmel uyumunu sağlamak için Google tarafından geliştirilen Google Fiber , geniş bant internet erişimi ile Kansas City, Missouri’ de test edilmeye başlanmıştı. Amerika’ daki ortalama internet hızının 5.3 Mb/sn olduğunu göz önüne alırsak, Google Fiber bu hızdan 100 kat daha hızlı olarak sunuldu. Google Fiber’ in, 1 gigabit/saniye ortalaması ile büyük bir hakimiyete hazır olduğu kesin. Bu hızı ile adından söz attiren Google Fiber, kullanıcılar tarafından test edildi. Sonuçlar ise muhteşem denilebilecek seviyede.

Google Fiber
Google Fiber

Test sonuçlarına göre Google Fiber ile bir siteyi çağırmak ya da bir video aramak, adeta cache’ den veri okumaya benziyor. Bu muthiş hıza erişen internet bağlantısının adım adım diğer şehirlere de yayılacağı biliniyor. Sıradaki ile şehirler Austin ve Texas. Ayrıca Google, yeni fiber internet yapısının daha hızlı yayılmasını sağlamak için, Amerika’ da bulunan tüm Starbucks’ larda Google Fiber’ i kullanmaya hazırlanıyor.

Google Fiber’ in ne zaman Türkiye’ ye geleceği henüz bilinmiyor ama, oldukça büyük bir çoğunluğun eski alışkanlıklarını bırakıp Google Fiber’ e geçmesi hiç de uzak değil.