Google Yöneticisi Beyaz Saray Yolunda

Google Yöneticisi Beyaz Saray Yolunda

2003’ten beri firmada görev alan Google yöneticisi Megan Smith, Beyaz Saray bünyesindeki CTO görevini devralması için adı geçen isimlerin başında geliyor.

İnternet devi Google üst seviye yöneticilerinden birini rekabet edemeyeceği bir ofise, yani Beyaz Saray’a kaptırmak üzere. 2003’ten beri firma bünyesinde yer alan Megan Smith, şu sıralar firmanın Google Glass, sürücüsüz araçlar ve Project Wing gibi yenilikçi projelerinin geliştirildiği Google X laboratuvarlarının başında yer alıyor. Bloomberg tarafından sürece yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre Google yöneticisi, ABD’nin teknoloji alanında en yetkili yöneticisi olan CTO (Chief Technology Officer) görevine getirilecek.

Google_yöneticis

ABD başkanı Barack Obama’nın yönetimi sırasında oluşturulan CTO görevi, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde yer alıyor ve teknolojik gelişmeler yardımıyla ülkeyi güvende tutmayı, sağlık masraflarını düşürmeyi ve iş imkanları yaratmayı amaçlıyor. Beyaz Saray’daki bu süreç gizli tutulduğu için henüz her iki taraftan da resmi bir açıklama gelmemiş olsa da, Google yöneticisi Megan Smith‘in CTO görevi için favori olduğu söyleniyor. Megan Smith dışında görev için adı geçen bir diğer isimse, eski Twitter yöneticisi Alex Macgillvray.

Sony Metal Gövdeli Xperia Telefonlar Hazırlıyor