Google yapay zeka işini abarttı: Mailleri bile ona yazdırabilirsiniz!

yapay zeka

Amerikalı teknoloji devi Google, yapay zeka konusunda standartları birkaç adım öteye taşımakta kararlı gibi görünüyor.

Google yapay zeka işini abarttı: Mailleri bile ona yazdırabilirsiniz! Google, Google Docs, Gmail, Sheets ve Slides gibi Workspace uygulamaları için bir dizi yapay zeka özelliklerini içeren bir paket duyurdu. Bu özellikler arasında, Google Docs’ta yapay zeka kullanarak metinlerin üretilmesi, özetlenmesi ve beyin fırtınası yapılması için yeni yollar, kullanıcıların kısa maddeler temelinde tam e-postaların oluşturulması seçeneği ve Sunumlar’da sunumları desteklemek için yapay zeka görüntüleri, sesleri ve videoları oluşturabilme özelliği bulunuyor.

yapay zeka 2

Bu özellikler, Microsoft Designer tarafından desteklenen OpenAI’nin DALL-E’si ile ve Stable Diffusion tarafından desteklenen Canva gibi diğer yazılımlarla da benzer özellikler taşıyor.

google

Google yapay zeka işini abarttı: Mailleri bile ona yazdırabilirsiniz!

Bu açıklama, Google’ın rakiplerinin yeni yapay zeka yarışına yetişme isteğini gösteriyor. Geçen yıl ChatGPT’nin gelmesinden ve Microsoft’un bu Şubat’ta chatbot özellikli Bing’i başlatmasından bu yana, arama devi benzer yapay zeka özellikleri sunmak için yoğun bir çaba sarf ediyor. Şirket, milyarlarca kişi tarafından kullanılan tüm kullanıcı ürünlerine yapay zeka araçları eklemeleri için personeline birkaç ay içinde yapmalarını söyleyen kırmızı alarm durumu ilan ettiği bildiriliyor.

Yapay zeka tarafından oluşturulan profiller ile dolandırıcılık arttı

Ancak, Google bu konuda kendisiyle yarışmakta kararlı. Şirket, bir dizi yeni özellik duyurduysa da, yalnızca bunların ilk aşaması olan Docs ve Gmail’deki yapay zeka yazılım araçları bu ay içinde ABD’deki güvenilir test kullanıcılarına sunulacak. Google, bu ve diğer özelliklerin daha sonra yıl içinde halka sunulacağını belirtti ancak bunun için net bir tarih vermediğini de hatırlatalım. Google yapay zeka işini abarttı: Mailleri bile ona yazdırabilirsiniz!

iOS 16.4 güncellemesi ne zaman çıkacak? Yeni özellikler nedir?