Google VPN kullanıcılarını sevindirecek

google

Google One, güvenlik özelliklerini genişletiyor. İlk olarak şirket, sanal özel ağını (VPN) tüm abonelere hiçbir ek ücret ödemeden sunuyor. İşte detaylar.

Google One üyeleri için bir VPN ilk olarak Ekim 2020’de kullanıma sunuldu, ancak yalnızca en az 2 TB depolama alanına sahip planlarda olanlar için mevcuttu. 2TB planı aylık 10 ABD Doları veya yıllık 100 ABD Doları tutarında, ancak artık şirketin VPN’sine erişmek için o kadar fazla ödeme yapmanız gerekmeyecek. Bugünden itibaren ve önümüzdeki birkaç hafta içinde arama motoru devi, tüm planlarda VPN erişimi açılacak. Buna, Google hesabınızda size 100 GB depolama alanı sağlayan Temel ayda 2 ABD doları seçeneği dahil. VPN, Android, iOS, Windows ve Mac cihazlarda 22 ülkede kullanıma sunulacak. Bunu, One planınızı kullanan en fazla beş kişiyle paylaşabileceksiniz.

google

VPN, internet etkinliğinizi bilgisayar korsanlarından ve ağ operatörlerinden gizleyecek. Şirket, “çevrimiçi etkinliğinizi izlemek, günlüğe kaydetmek veya satmak için asla VPN bağlantısını kullanmayacağını” iddia ediyor.

Başka yerlerde şirket, One abonelerinin kendilerini korumalarına yardımcı olmak için başka bir özellik ekliyor. Google’ın izleme profilinizde hangi ayrıntılara (adınız, adresiniz, e-postanız, telefon numaranız ve Sosyal Güvenlik Numaranız gibi) bakmasını istediğinizi seçebileceksiniz. Arama motoru devi, bu verileri kendi gizlilik politikasına göre ele alacağını söylüyor. Dilediğiniz zaman profilinizden ayrıntıları kaldırabilir ve isterseniz Google’dan bilgileriniz için karanlık web’i izlemeyi bırakmasını isteyebilirsiniz

Apple’ın bilim kurgu dizisi Silo’dan beklenen fragman geldi