Samsung yeni telefonlarını Türkiye’de satmayabilir! (Güncelleme)

samsung galaxy s10 5g 5501

Türkiye’deki Android krizinin ilk çatlağı bugün ortaya çıktı. Sektörden gelen bilgilere göre; Samsung yeni telefonlarını 2020’de ülkemizde satmayabilir!

Yandex‘in 2015 yılındaki itirazı sonucu Rekabet Kurumu ile Google arasında bir gerginlik başlamıştı. Bu gerginlik geçtiğimiz gün kötü bir şekilde sonuçlanmıştı. Rekabet Kurumu ile anlaşamayan Google, 2020 yılında satışa sunulacak olan Android telefonlarda Google hizmetlerine yer verilmeyeceğini açıklamıştı.

Rekabet Kurumu Google anlaşmazlığını hakkında açıklama yaptı!

Huawei’nin de geçtiğimiz aylarda başına gelen bu olayın ardından krizin ilk çatlağı bugün ortaya çıktı. Sektörden alınan bilgilere göre; Samsung, 2020 yılında tanıtacağı Galaxy S11 ve Note 11 dahil olmak üzere yeni telefonlarını Türkiye’de satışa sunmayacak. Ayrıca bu iddiada Samsung’un 2020 yılındaki Türkiye’deki etkinliklerini bile erteleyeceği yer alıyor.

Google Android açıklaması ile Türkiye’deki kullanıcılarını kara kara düşündürüyor

Şimdilik konuyla ilgili Samsung Türkiye cephesinden resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak Huawei Mate 30 ailesin resmi olarak Türkiye’de satışa sunulmadığını düşünürsek, bu iddianın doğru olma olasılığının çok yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Güncelleme: Samsung Türkiye cephesinden iddialara cevap geldi. Açıklamaya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Samsung Türkiye’nin konuyla ilgili açıklaması

Samsung Electronics olarak faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerin yasalarına göre ticari faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Türkiye’de Rekabet Kurumu’nun Google’ın faaliyetleri ile ilgili aldığı kararı ve bununla ilgili süreçleri yakından takip ediyoruz. 2020’de çıkacak yeni Galaxy ürünleri ile ilgili Türkiye’deki lansman çalışmalarımıza ve planlamalarımıza devam ettiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

Rekabet Kurumu tarafından yürütülen süreçle ilgili gelişmelere göre kullanıcılarımızı ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

Samsung

Google cephesinden gelen açıklamalara göre; Rekabet Kurumu ile anlaşma yapmak için Google çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Ancak bu çalışmaların nasıl sonuçlanacağı ise büyük bir merak konusu.

Ancak Türkiye’deki Android telefon pazarını göz önünde bulundurursak; Google’ın Türkiye’de kan kaybetmemek için bazı konularda fedakarlık yapacağını söyleyebiliriz.

Umarız Google ile Rekabet Kurumu arasındaki gerginlik 2020’nin ilk ışıklarında tatlıya bağlanır. Aksi durumda bu yasaktan Android telefon pazarı oldukça fazla etkilenecek. Bu durumun Türkiye’de rakipsiz kalacak olan Apple’a yarama ihtimali çok yüksek. Bakalım Google ilerleyen günlerde nasıl bir hamle yapacak?