Akıllı telefon fiyatları düşecek mi?

Apple, 2023'te katlanabilir akıllı telefonunu tanıtacak

19 Nisan Salı günü Resmî Gazete ’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre cep telefonu satışlarında uygulanan ve cep telefonu satışlarının esasını oluşturan matrah tutarı ile ilgili yeni bir düzenlemeye gidildi. Peki yeni ÖTV düzenlemesi sonrası neler değişecek? Cep telefonu fiyatları yeni ÖTV düzenlemesinden nasıl etkilenecek? İşte detaylar.

Akıllı telefon fiyatları düşecek mi? Bugün Resmî Gazete ‘de yayımlanan karara göre ÖTV uygulamasındaki matrah tutarı dilimlerinde artışa gidildi. Cep telefonlarındaki ÖTV matrahları yeniden belirlendi. Buna göre;

Samsung, orta sınıf akıllı telefon pazarını hedef alıyor

ÖTV matrahı 1.500 TL‘yi aşmayan cep telefonlarında vergi oranı yüzde 25 olarak güncellendi.

ÖTV matrahı 1.500-3 bin TL arasında olan cep telefonlarında vergi oranı yüzde 40 olurken

ÖTV matrahı 3 bin TL‘nin üzerindeki telefonlarda ise yüzde 50’lik oran aynı kaldı.

Cep telefonlarındaki vergi oranları değişmezken vergi matrah miktarları güncellendi.

Akıllı telefon fiyatları düşecek mi?

Apple tedarikçisi TSMC, akıllı telefonlara olan talebin yavaşladığına inanıyor

Resmî Gazete’de 19 Nisan Salı günü yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı’na göre daha önceki ÖTV matrahlarında değişiklik yapıldı. Bu değişikliğe göre 640 TL olan ÖTV matrahı 1500 TL olarak arttırıldı. 6401500 TL aralığındaki ÖTV matrahı 1500-3000 TL olarak arttırılırken alt sınır 1500 TL’den 3000 TL’ye çıkarıldı.

Samsung, küresel akıllı telefon pazarına liderlik ediyor

Cep telefonları vergi matrahlarına yapılan düzenlemeyle düşük ve orta segmentteki telefonlarda vergi yükünün hafiflemesi ve bunun sonucunda cep telefonu fiyatlarında düşüş yaşanması bekleniyor. Döviz fiyatlarının artması sonucu teknolojik cihazlardaki alım gücü iyice düşmüştü. Bu düzenleme bazı cep telefonu modellerinde biraz indirim görmemizi sağlayabilir.

Google, Pixel Watch’ı yakında piyasaya sürecek