Google Türkiye ofisi hakkında beklenen açıklama!

Google Türkiye ofisi

Google Türkiye ofisi hakkında merakla beklenen resmi açıklama geldi. Ortaya atılan iddialar bakalım doğru muymuş değil miymiş?

Google Türkiye geçtiğimiz gün sosyal medyada ilginç bir iddia ile karşılaşmıştı. Kaynağı belli olmayan iddialara göre; Google resmi olarak Türkiye’de ofis açacaktı. Bu zamana kadar Türkiye’de ofisi olmadığı söylenen Google da bu iddialara jet hızıyla cevap verdi. Google’ın açıklamasına bakacak olursak, ortaya atılan bu iddiaların tamamı asılsız ve yaklaşık 14 yıldır ülkemizde ofisleri bulunuyor.

Google 6GHz testlerine gizlice başladı!

Twitter’da kulaktan kulağa dolaşan bu iddianın asılsız olduğu da yapılan açıklama ile ortaya çıkmış oldu. Google gibi dev bir ismin Türkiye’de ofisinin olmaması gibi bir durum söz konusu zaten olamazdı. Bu iddianın çıkış kaynağı ise henüz bilinmiyor.

Google‘dan gelen resmi açıklamaya aşığıdan ulaşabilirsiniz.

“2006 yılından beri İstanbul’da kurulu bulunan Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti. (‘Google Reklamcılık’) olarak yurtdışında yerleşik Google şirketleri tarafından sağlanan hizmetlerin Türkiye’de tanıtımı ve pazarlanmasına yönelik çalışmalar yapmaktayız.

Bugün medyada yer alan ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’da yapılan güncel değişiklikler sebebiyle Google’ın Türkiye’deki operasyonlarında değişikliğe gitmeye karar verdiği yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu haberler, Google’ın reklam hizmetlerinin sunumuyla ilgili olarak 2021 yılında yapmayı planladığı bazı yapısal değişikliklerin yanlış anlaşılarak yayılmasına dayanmaktadır. Konunun 5651 sayılı Kanun’da yapılan değişiklikler ve sosyal medya düzenlemeleriyle bir ilgisi bulunmamaktadır.”

Google Türkiye ofisi