Crytek İstanbul’dan Resmi Basın Açıklaması

crytek

Türkiye kökenli Yerli kardeşlerin sahibi olduğu Crytek hakkında son günlerde pek çok olumsuz haber yayınlanmıştı. Dünyaca ünlü oyun yapımcısının İstanbul ofisi de bu haberlere de hitaben bir basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasına ve diğer detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Firmanın İstanbul ofisi tarafından gün içerisinde basın mensuplarına özel bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamanın orijinal haline aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Değerli basın mensubu,
Crytek 20 Aralık’ta yenilikçi oyunlar geliştirmeye devam edeceğine ve oyun geliştirme teknolojilerine tekrar odaklanacağına dair gelecek planlarını açıkladı.

Crytek bu değişikliklerin bir parçası olarak Frankfurt ve Kiev stüdyolarında Premium markaları için “oyun geliştirmeye” odaklanacak. CRYENGINE, firmanın temel direği olarak kalacak, firmalara ve bağımsız stüdyolara motorla ilgili düzenli güncellemeler yapmaya devam edecek. Diğer “geliştirici ofisler” ise bundan böyle Crytek bünyesinde kalmayacak.

Yayıncı ofis İstanbul Ofisi ise her zamanki gibi yayıncılık odaklı operasyonlarını yürütmeye devam edecek ve Türkiye pazarında gittikçe güçlenen Warface’i oyuncularıyla buluşturmaya devam edecek. Crytek İstanbul iş ortakları ve yayıncılığını yaptığı oyunları sevenlerin bu konudaki şüphelerini gidermek için, Crytek’in geleceği adına almış olduğu bu önemli kararı siz değerli basın mensuplarıyla paylaşmayı arzu ettik.

 

Yapılan açıklama incelendiğinde firmanın 4 geliştirici ofisinin kapatılacağı ortaya çıkıyor. Ancak Yerli kardeşler ana stüdyolarını ve yayıncı ofis olarak hizmet veren İstanbul ofisini kapatmayacak ve faaliyetlerine bu merkezler üzerinden devam edecek.

Toplu Taşıma Uygulaması Moovit Türkiye’de