Google Tensor, 3 yaşındaki Apple A12 Bionic’e yenildi!

Google Tensor, 3 yaşındaki Apple A12 Bionic'e yenildi!

Google Tensor için Geekbench kıyaslama sonuçları geldi. Görünüşe göre 2021 amiral gemisi Pixel 6 serisi için kesinlikle hayal kırıklığı yarattı. Çip, 2018’de piyasaya sürülen iPhone XS serisinden bir SoC olan Apple A12 Bionic tarafından yenildi. İşte detaylar.

Performans karşılaştırması Twitter’da 9lekt tarafından paylaşıldı. Sonuçlar Google Tensor ile tek çekirdekli ve çok çekirdekli testlerde 1012 ve 2760 puan alındığını ortaya koydu. Apple A12 Bionic’in her iki parametresi için 1117 ve 2932 puanları tarafından gölgede bırakıldı. Başka bir deyişle, Apple’ın üç yıllık silikonu, Google’ın amiral gemisi Tensörünü hem tek çekirdekli hem de çok çekirdekli performansta geride bıraktı. Ama hepsi bu değil. Tensor, 2021 Android amiral gemilerinin çoğunda bulunan Snapdragon 888 işlemci ile karşılaştırıldığında zaten daha yavaş, bu nedenle durumu çifte darbe olarak adlandırabiliriz.

Google Tensor, 3 yaşındaki Apple A12 Bionic'e yenildi!

Ancak, tüm bunlar, Google’ın Tensor ile performans üzerinde verimliliği tercih etme planlarını ortaya koyan lansman öncesi söylentileri göz önüne alındığında zaten bekleniyordu. Ayrıca, kıyaslama sonuçları hiçbir şekilde gerçek dünya performansı için bir gösterge değil. En önemli şey yazılım optimizasyonu ve Google’ın Android uygulaması, piyasadaki en hızlı yazılım deneyimlerinden biri olarak biliniyor. Google’ın hem donanım hem de yazılım üzerindeki kontrolü, Android 12 ile birlikte getirilen geliştirmelerle birleştiğinde, Pixel 6 ve Pixel 6 Pro’nun performans açısından mevcut amiral gemileriyle eşleşmesi muhtemel.

Ayrıca, amiral gemisi Qualcomm ve Mediatek yongalarının bazı cihazlarda aşırı ısındığı biliniyor. Bu nedenle Google, Tensor’un daha serin çalışmasını sağlamak ve daha iyi pil ömrü sunmak için performanstan fedakarlık etmiş olabilir.

Adobe, çalışanlarına COVID-19 aşısı yaptırmaları için son tarihi duyurdu