Google Skybox Imaging’i Alıyor!

Google Skybox Imagingi Alıyor

Teknoloji devi Google, harita servisini daha ileriye götürebilmek ve daha yüksek çözünürlüklere ulaşabilmek için uydu görüntüleme şirketi Skybox Imaging’i bünyesine katmaya hazırlanıyor.

Her geçen gün satın alma işlemlerine bir yenisini ekleyen Google, uygu görüntüleme firması Skybox Imaging‘in peşini bırakmıyor.

Google Skybox Imaging'i Alıyor!

Teknoloji devi Translate hizmetini geliştirmek için daha önce WordLens isimli firmayı satın almıştı. Dünyanın farklı noktalarında yer alan uyduları kullanarak, kullanıcılarına gerçek zamanlı ve daha detaylı bir hizmet sunabilmek için Skybox Imaging firmasını satın almaya hazırlanıyor.

TechCrunch tarafından verilen haber üç farklı kaynağa dayanıyor. Buna göre teknoloji devi Skybox firmasını bünyesine katabilmek için 1 milyar doları gözden çıkarmış durumda. Ayrıca firmalar arasındaki anlaşmanın son aşamalara geldiğininde altı çiziliyor. Tüm bu haberlere rağmen henüz iki cephedende resmi bir açıklama yapılmadı.

Yazılım ve veri şirketi olarak da bilinen Skybox, uzay görüntüleme işlemlerini standart uydulara oranla yirmi kat daha küçük uydular ile halledebiliyor. Uzaya çok sayıda uydu fırlatmasına yarayan bu işlem ile Skybox maliyeti düşürmeye çalışıyor.

Samsung Yine Kaybetti!