MediaTek, Windows Phone’dan Vazgeçebilir

MediaTek Windows Phonedan Vazgeçebilir

Bu yıl farklı alanlara yoğunlaşmak isteyen mobil işlemci üreticisi MediaTek’in, Windows Phone işletim sisteminden vazgeçebileceği belirtiliyor.

Akıllı telefon pazarında önemli bir paya sahip olan Çinli işlemci üreticisi MediaTek, önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. 4G destekli akıllı telefonlar alanındaki pazar payını arttırmak isteyen firmanın, bu alana odaklanabilmek için Windows Phone‘a desteği kesebileceği söyleniyor. Bu da demek oluyor ki bu yıldan itibaren üretilecek MediaTek işlemcileri, Windows Phone işletim sistemini desteklemeyebilir.

Windows_Phone

4G bağlantıyı destekleyen işlemciler üretmek için ilk adımları atan MediaTek‘in bu yıl içinde 4 çekirdekli ve 8 çekirdekli yeni telefon işlemcilerini tanıtması bekleniyor. Ayrıca 64 bitlik ilk işlemcisini de bu yılın üçüncü çeyreğinde piyasaya sürmesi beklenen firma, oldukça yoğun bir takvime sahip. Bu takvimde Windows Phone‘a yer ayıramayan MediaTek işletim sisteminden çekilmeyi düşünürken, rakibi Qualcomm ise Windows Phone’a olan desteğini genişletiyor.

Microsoft Konferanslarına Rakiplerini Almayacak