Teknoloji devi Google yakın bir zamanda Gmail servisi dahil tüm servislerine şifresiz giriş yöntemi getirecek.
Kullanıcıların kendi akıllı telefonlarını kullanarak oturum açabileceği yeni bir özelliği test etmeye başlayan teknoloji devinin bu hamlesi güvenlik şartlarının durumunuda hatırlatıyor.
Teknoloji devi Google yakın bir zamanda Gmail servisi dahil tüm servislerine şifresiz giriş yöntemi getirecek. Kullanıcıların kendi akıllı telefonlarını kullanarak oturum açabileceği yeni bir özelliği test etmeye başlayan teknoloji devinin bu hamlesi güvenlik şartlarının durumunuda hatırlatıyor. Yeni geliştirilen özellik, erken erişim programı kapsamında şifresiz girişi test etmek nedeniyle Google tarafından davet edilen Rohit Paul (rp1226) kod adlı Reddit kullanıcısı tarafından ortaya çıkarıldı.
Rohit Paul daha sonra görüntüler ile birlikte Google tarafından gönderilen özetle beraber kurulum ve oturum açma sürecini ayrıntılı olarak anlatan bir döküman yayınladı. Yeni yöntem sayesinde şifre yerine bir telefon kullanmak için öncelikle uyumlu bir cihazı Google hesabınıza senkronize etmeniz gerekiyor.
Masaüstü bilgisayarınızla oturum açma girişiminde bulunmak için e-posta adresinizi girmenizin ardından teknoloji devi şifre girmenizi istemeyecek. Bunun yerine ekrana bir kod getirip bunu akıllı telefonunuza gönderilen kodla eşleştirmenizi isteyecek.
Bu aşamadan sonra kullanıcı telefon ekranına gönderilen 3 farklı eşleştirme kodundan doğru olana dokunarak oturumun açılmasına izin vermiş olacak. Kullanıcının telefonunu kaybetmesi, çaldırması veya bataryasının bitmesi durumunda ise manuel şifre girişine imkan sağlayacak.
Rohit Paul bu işlemler için Nexus 6P kullanmış görünüyor, söz konusu yeni yöntemin hangi akıllı telefonlarla uyumlu olacağı ise şu an için bilinmiyor.
Söz konusu uygulamanın ne gibi güvenlik açıkları doğuracağı tartışıla dursun, bu yeni yöntemin kullanıcılara ne gibi bir kolaylık sağlayacağı ise çok ön planda tutulmuş değil. Daha çok cihaz odaklı çalışacak olan bu yeni yöntemin diğer noktalarda klasik yönteme dönüyor.