Google Dünya Kadınlar Günü için Doodle hazırladı!

Google Dünya Kadınlar Günü

Google Dünya Kadınlar Günü için Doodle hazırlayarak, bir kez daha beğeni topladı. İşte o Doodle ve beraberindeki video.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak anılan, Birleşmiş Milletler tarafından da uluslararası olarak kabul gören bu özel gün, Google tarafından da öne çıkarıldı. Google, kadınlara verdiği önemi bir Doodle ile bizlere gösterdi.

8 Mart günü içerisinde Google’ı ziyaret ederseniz, haberimizin içerisindeki görselde de görebileceğiniz bu özel Doodle karşınıza çıkacak. Doodle’da çizgi film tarzında grafiklerde birkaç kadın ve çocuk resmediliyor. Ancak oynatma tuşuna bastığınızda sizi bir video karşılıyor. İlgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz. Video sosyal mecralarda #OneDayIWill etiketiyle anılacak.

Kadın hakları ve eşitlik konularına vurgu yapan Google, dünya kadınlarına adanmış olan bu özel günün önemini vurguluyor. Dünya Kadınlar Günü’nün önemi ve tarihçesi 8 Mart 1857 tarihine dayanıyor. ABD’nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları talebiyle fabrikalarında greve başladı. Polisin bu eyleme müdahale etmesi beraberinde çıkan olaylarda 129 kadın işçi talihsiz bir şekilde hayatını kaybetti.

Bu olay son derece ses getirdi ve 1910 yılından itibaren bu tarih Dünya Kadınlar Günü olarak anılmaya başlandı. Ülkemizde ise ilk defa 1921 yılında “Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlandı.

Google Dünya Kadınlar Günü Videosu

WhatsApp depolama alanı sorunu çözüldü!