Google Rekabet Kurallarını İhlal Ediyor

Bir yanda dünyaca ünlü arama motoru Google bir yanda Rusya’nın en büyüğü Yandex. Son günlerde iki devin arasında gergin dakikalar yaşanıyor.
Rusya’nın en büyüğü olan Yandex Google için Rusya Rekabet Kurumu’na başvurdu.Nedeniyse “haksız avantaj sağlayarak rekabet kurallarını ihlal ettiği” oldu. İddialara göre Google, Android yazılımlı bilgisayar üreticilerine önceden giderek “Google Play” uygulamasını kurmak istediklerini söylüyor bu da “Google’ı önceden saptanmış arama motoru olarak ayalamalarında ısrar ediyor” anlamına geliyor. Yandex’in Rusya Rekabet Kurumu’na başvurmasının sebebi ise bu durumun haksız avantaj sağlandığını düşünmesi.yandex

Ortaya atılan iddialar için Google’dan bir yanıt gelmedi.Yandex’in şikayetine konu olan Google Play bu durumda Android işletim sistemi için en güvenli ve en fazla ürüne erişimi sağlayan uygulama olduğu için bir adım öne çıkabiliyor.
Yandex’in yapmış olduğu bir ilk değil daha önce de bu olaylar şikayet konusu olup dile getirilmişti. Çok önceleri Microsoft ve diğer şirketler Android’i Avrupa Komisyonu’na şikayet etmişti. Üstelik bu sefer şikayet konusu “Google’ın truva atı gibi hareket etmesi” olmuştu.

Microsoft Lumia 535 ‘in Ön Kamerası Mercek Altında