Google’dan Satın Al Düğmesi Geliyor

Google Buy Button1

Google, kullanıcıların cep telefonu alışkanlıkları hakkında yaptığı araştırmaların sonucunda, reklamların içine satın al düğmesi eklemeye karar verdi.

Google-Buy-Button[1]

Kullanıcıların online alışverişlerini giderek daha fazla mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirmesi üzerine Google mobil cihazlarda gösterilecek reklamlara satın al düğmesi yerleştirmek üzere testlere başladı.

Mobil kullanıcı, telefonundaki uygulamada veya web sitesinde gördüğü Google reklamlarının içinde bir satın al düğmesi ile karşılaşacak ve bu düğmeye bastığında, yine Google tarafından kontrol edilen özel bir alışveriş sitesine giderek burada beğendiği ürünü satın almak üzere alışveriş işlemlerini güvenle gerçekleştirecek. Bu işlemler sırasında kullanıcının kredi kartı bilgileri Google hesabındaki ödeme bilgilerinden alınacak ve satıcı firmaya kullanıcının kredi kartı bilgisi gönderilmeyecek.

Ancak bu yeni sistem, online ticaret sitelerini endişelendiriyor zira bu sistemle alışveriş yapacak olan müşterilerin, satıcı siteyi ziyaret etmeden doğrudan Google’ın sitesi üzerinden alışveriş yapıyor. Oysa satıcı siteler, siteyi ziyarete gelen müşterilerin başka ürünler de alabildiğini, siteyi gezdiklerini ve hatta reklamlara tıkladığını dile getirerek Google’ın yeni servisinin yarardan çok zarar getirebileceğini vurguluyorlar.

 

Sürücüsüz Otomobiller Ne Zaman Geliyor?