Google reklamlar artık tarama geçmişinize göre şekillenmeyecek

Google reklamlar artık tarama geçmişinize göre şekillenmeyecek

Google temel iş modelinde büyük bir değişikliğe gidiyor. Arama motoru devi bireysel web tarama geçmişinize dayanan reklamları satmayı durdurmayı planladığını söyledi. Ek olarak, gelecekte ürünlerinde belirli verilerinizi izlemek için herhangi bir araç da oluşturmayacaklar.

Duyuru, Google’ın, reklamverenler ve web siteleri için ana veri izleme kaynağını doğrudan etkiliyor. Arama motoru devi, Chrome’daki üçüncü taraf çerez desteğini kaldırıyor. Google sözüne sadık kalırsa, gelecekteki reklam işi son birkaç on yılda gördüğümüz gibi olmayacak. Google’ın Gizlilik ve Güven ekibinin ürün yönetimi direktörü David Temkin, “İlgili reklamcılığın avantajlarından yararlanmak için insanların web’de izlenmeyi kabul etmesi gerekmemelidir,”. “Ve reklamverenlerin, dijital reklamcılığın performans avantajlarından yararlanmak için web üzerindeki bireysel tüketicileri izlemesine gerek yok.” açıklamalarında bulundu.

Google reklamlar artık tarama geçmişinize göre şekillenmeyecek

Göz atma verilerinizden para kazanarak bir imparatorluk kuran bir şirket olan Google’dan gelen bu ifadeyi anlamak zor. Temkin, ileriye dönük olarak, arama devinin alakalı reklamları sunmak için “Federated Learning of Cohorts API” (FloC) gibi gizliliği koruyan API’leri kullanmayı planladığını söylüyor. Bu çözüm, belirli davranışınızı ayrıntılı olarak incelemek yerine, benzer ilgi alanlarına sahip kullanıcı gruplarına dayanacak.

Ayrıca, e-posta adresine dayalı grafikler de dahil olmak üzere diğer şirketlerden başka izleme tekniklerinin olabileceğine de dikkat çekiyor. Google sözcüsü “Bu çözümlerin artan tüketici beklentilerini karşılayacağına, hızla gelişen yasal kısıtlamalara karşı koyamayacağına ve bu nedenle sürdürülebilir bir uzun vadeli yatırım olmayacağına inanmıyoruz,” dedi. Chrome kullanıcıları, Nisan ayından itibaren yeni kullanıcı gizlilik kontrollerine erişebilecek.

vivo iQOO Neo5, 120Hz ekranıyla etkilemeye hazırlanıyor