Google Play Store üzerinden ilk sistem güncellemesi yayınlandı!

Android sistem güncellemeleri

Google Play Store üzerinden ilk sistem güncellemesi yayınlandı. Google Pixel modellerinde denen bu özellik şimdilik Android Q sürümünde çalışıyor. Peki, Google Play Store üzerinden sistem güncellemeleri yükleme özelliği diğer telefonlara da sunulacak mı?

Google’ın geçtiğimiz günlerde Play Store üzerinden Android güncellemlerini dağıtma gibi bir planının olduğunu sizlere aktarmıştı. Google, bugün bu özelliği kullanıma sundu. İlk olarak Pixel modellerinde kullanıma sunulan Play Store üzerinden sistem güncelleme özelliği, şimdilik sadece Android Q sürümünde çalışıyor. Muhtemelen de bu özellik sadece Android Q sürümüne özel kalacak.

Google Play Store üzerinden sistem güncellemesi yayınlandı!

Android Q Beta kullanan Pixel sahipleri, güvenlik güncellemesinin bildirim merkezinde inerken görüntülemeyi başardı. Bildiğiniz gibi genellikle Android’de bir dosya indirileceği zaman bu bildirim şeklinde görünüyor. Bu sistem güncellemesinin de bildirim merkezinde görünmesi, güncellemenin Play Store’dan çekildiğinin kanıtı.

Samsung Galaxy S7 Android Pie güncellemesi alabilecek mi?

Ekran görüntüsünü almayı başaran Reddit kullanıcısı ne yazık ki Play Store üzerinden direkt bir ekran görüntüsü yakalayamamış. Muhtemelen Google önümüzdeki günlerde resmi olarak tanıtacağı Android Q sürümünde bu özelliğin detaylarını açıklayacaktır.

Google Play Store