Google Play Store, Çin için hazırlanıyor!

google play store cin

Arama motoru ve diğer servisleri konusunda Çin ile yıldızı bir türlü barışmayan Google, 2016 yılında şansını bir kez daha deneyecek. Çin ve Google arasındaki sorunlar 2016 yılında çözülebilir. Detayları haberimizde.

google-play-store-cin

Google ve Çin arasındaki anlaşmazlıklar uzun zamandır devam ediyor. Özellikle arama motoru konusunda sürtüşen ikili, önümüzdeki yıl tekrar gündeme gelecek. 2010 yılından beri Çin’de herhangi bir faaliyette bulunmayan Google, önümüzdeki yıl Google Play Store ile şansını deneyecek.

Android işletim sisteminin resmi uygulama marketi Google Play Store, 2016 yılında Çin pazarına açılacak. Çin, adeta bir Android cenneti ancak konu Play Store’a gelince, pek sevdiği söylenemez. Google’ın gizlilik politikaları sebebiyle kullanılmayan Play Store, dünya nüfusunun neredeyse %20’sini oluşturan Çin’de aktifleşebilir.

Çin veya Google tarafından yapılmış resmi bir açıklama yok. Ancak mobil cihaz sayısı dünya genelinde giderek artıyor ve Çin, pastanın büyük bir dilimine sahip. 1.5 milyara yaklaşan nüfusuyla Google için çok büyük bir pazar olduğunu söylemeliyiz. İkilinin arasındaki buzlar 2016 yılında Google’ın çabalarıyla eriyecek gibi duruyor. Google Play Store ile başlayacak olan bu süreç, devamında diğer Google servislerinin de Çin’de aktifleşmesini gündeme getirebilir.

Amiral gemileri hangi özellikleriyle dikkat çekiyor?