Google Pixel 4 90 HZ ekran olayı yalan mı oldu?

Google Pixel 4

Google Pixel 4 90 HZ ekran tazeleme oranının çok ilginç bir şekilde en yüksek parlaklıkta çalıştığı ortaya çıktı. Google, 90 HZ’i beceremedi diyebiliriz.

Google’ın yeni amiral gemisi modeli Pixel 4, 4K çözünürlükte 60 FPS hızında video çekememesi ve yüz tanıma sisteminin gözler kapalıyken bile çalışması ile çok eleştirilmişti. iPhone 11‘e hem yazılım hem de donanım açısından kafa tutabilecek tek telefon olacakken yapılan bu küçük hatalar, Pixel 4’ün yoluna taş koymuştu.

iPhone 12 ile şarj kablosu tarih olacak!

Ekranı ile DisplayMate’te en iyi ekran unvanını alacak olan Pixel 4, 90 Hz ekran tazeleme oranı ile dikkat çekmişti. Oyunların yanında günlük kullanımda da büyük fark yaratacak olan 90 Hz tazelemenin bugün sadece en yüksek parlaklıkta çalıştığı ortaya çıktı.

Google Pixel 4

Google’ın algoritması uygulamaya göre ekran tazeleme oranını ayarlıyor. Örneğin oyun oynarken veya PDF dosyası okurken tazeleme oranı otomatik olarak 90 Hz‘e çıkıyor. Ancak bunun için bir de parlaklığı yüzde 75 ve üzeri yapmanız gerekiyor. Normal kullanımda ise ekran tazeleme oranı bataryadan tasarruf etmek adına otomatik olarak 60 Hz‘e düşürülüyor.

Bu her ne kadar kötü olarak algılansa da aslında öyle değil. Akıllı algoritma sayesinde ekranın adaptif olarak tazeleme hızını değiştirilmesi oldukça ilgi çekici. Ama Google’ın yine de bir opsiyon ekleyip her zaman 90 Hz’i kullanma seçeneğini sunması gerekiyordu…