Google Pixel 3 kamerası ile iPhone X’a taş çıkarıyor

maxresdefault 37

Google, yeni reklamları ile Apple’ın iPhone modellerine taş atmaya başladı. Google Pixel 3’ün kamerasında yer alan Night Sight özelliği, iPhone X sahiplerini çok kıskandıracak gibi görünüyor.

Google, geçtiğimiz Ekim ayında karşımıza Pixel 3 ve Pixel 3 XL modelleri ile çıkmıştı. Kamera konusunda tek kamera kurulumuna yer veren Google, yazılım ile oldukça başarılı alan derinliği oluşturabiliyordu. Pixel 3 modellerinde bir de Night Sight adı verilen bir özellik yer alıyordu.

Night Sight özelliği adından da anlaşılacağı gibi gece çekimlerinde devreye giriyor. Işığın yetersiz olduğu karanlık ortamlarda flaş patlamadan sanki flaşlı çekilmiş gibi fotoğraflar elde etmenizi sağlayan Night Sight özelliği, şimdi Google’ın yeni kozu oldu.

Google Pixel 3 kamerası ile öne çıkıyor

Google Ürün Pazarlama Başkan Yardımcısı Marvin Chow, attığı tweet ile Pixel 3’ün Night Sight özelliğini hem ön plana çıkarıyor hem de rakibi iPhone X’a göndermede bulunuyor. iPhone X’un kamerasında flaşı açmadan 3. parti uygulamalar ile bile düşük ışıkta net fotoğraf çekmek maalesef ki imkansız.

iPhone XS ile çekilen film aslında iPhone ile çekilmemiş

Ancak Pixel 3, flaş olmadan yazılım ile bu işi kolayca yapabiliyor. Aşağıda yer alan Marvin Chow’un paylaştığı fotoğraftan ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız.

Google Pixel 3

Apple’ın sosyal medyada başlattığı iPhone ile çekildi kampanyasına karşı hamle olarak gelen Pixel 3 çıkarmasının pek başarılı olmayacağını açıkça söyleyebiliriz. Instagram ve Flickr gibi platformlarda en çok popüler olan kameranın iPhone olması, kullanıcıların diğer telefonların kameralarına hala ilgi göstermediğinin bir kanıtı.