Google önerilenler listesinde sürpriz bir şirket var!

Google onerilenler

ABD ve Çin arasında yükselen gerilim nedeniyle zor günler yaşayan Huawei, Google önerilenler listesinden çıkarılmıştı. Daha çok kurumsal kişiler için oluşturulmuş önerilenler listesi, içerisinde pek çok şirketi barındırıyordu. İşte haberimizin detayları.

Milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yapan Google şirketi, kullanıcılar için geniş bir önerilenler listesi hazırlamıştı. Huawei daha önceden bu liste içerisinde yer alsa bile ilerleyen zamanlarda ABD ile arasının bozulması nedeniyle listeden çıkarıldı. Donald Trump Huawei şirketi’nin engellenmesi için hiçbir sebep olmayacağını söylemişti.

Google önerilenler listesinde Huawei de yer aldı

Akıllı telefonların neredeyse tamamında kullanılan Android işletim sistemi, Google tarafından yönetiliyordu. Google hangi cihazlarda Android işletim sisteminin daha iyi çalıştığını göstermek için bazı önerilere yer verdi.

google Huawei

Huawei şirketinin ABD Kara listesinde yer almasından dolayı onu önerilenler bölümünden çıkardı. Mayıs ayına kadar listede bulunan Huawei, böylece siyasi bir gerilimin faturasını çok ağır ödedi. Google elbette bütün Huawei akıllı telefonlarını önermiyor. Google’ın tavsiye ettiği Huawei markalı telefonlar arasında; Honor 9X, Huawei Mate 20X, Huawei Nova 5, Huawei P20 Pro ve Honor 20 gibi modeller yer alıyor.

Peki sizce Huawei ve ABD arasındaki bu gerilim bitecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Google parmak izi kullanmaya başlıyor