Google önemli bir problemi giderdi

Google önemli bir problemi giderdi

Google geçen hafta beyaz gürültü sesini değiştirdi ve 9to5Google tarafından bildirildiği üzere birçok kişi güncellemeyle ilgili hayal kırıklığını dile getirdi. Ancak Google, bu sorunu çözdüğünü ve sesin eskisi gibi çalışması gerektiğini söylüyor. İşte detaylar.

Google, uyumayı veya ders çalışmayı kolaylaştırmak için gürültüyü engellemeye yardımcı olabilecek beyaz gürültü de dahil olmak üzere Google Asistan’dan birçok ortam sesi sunuyor. Ancak geçtiğimiz hafta değiştirilen Asistan sesi ciddi problemlere neden oldu. Kullanıcılardan gelen tepkiler üzerine şirket sözcüsü Robert Ferrara, The Verge‘e yaptığı açıklamada, “Problem artık düzeltildi ve daha önce olduğu gibi çalışıyor” ifadelerine yer verdi.

Google önemli bir problemi giderdi

Pazartesi günü 150’den fazla yanıt alan bu GoogleNest topluluk ileti dizisinde belgelendiği gibi, değişiklik birçok insan için yıkıcı olmuştu. Bazıları, değişen sesi daha sessiz veya boğuk bir ses olarak tanımladı. Bir kişi, çocuğunun bile GoogleNest Hub yerine başka bir sesi kullanmayı tercih ettiğini söyledi. Bir diğeri, yürümeye başlayan çocuklarının değişimi gözlemlediğini ve gece uykularından dahi uyandıklarını söyledi. Google problemi düzeltmeden önce Reddit’teki bir kullanıcı, teorik olarak geçici çözüm olarak kullanılacak bir saatlik orijinal ve daha uzun sürümlerini Drive’a yükledi. Google ayrıca orman sesleri ve yağmur sesleri gibi başka ortam sesleri de sunmaya başladı. Kullanıcılardan bu kadar şikayet alabilecek bir değişikliğin en başta neden sunulduğu ise tartışma konusu.

Bazı Xiaomi cihazlarda büyük problemler yaşanıyor: Kullanıcıların canı sıkkın