Google milyonlarca hastanın verisini izinsiz topladı

Google veri sizintisi

Normal şartlarda herkesin en çok güvendiği kuruluşlarından bir tanesi olan Google milyonlarca hastanın verisini sağlık kuruluşları ile paylaştı. Şimdilerde tartışmaların odağında Facebook değil de Google var.

Günümüzde en çok tartışılan konulardan olan veri gizliliği ne yazık ki şirketler tarafından çok saygı duyulan bir kavram değil. Özellikle de Facebook ve Google gibi devasa şirketlerin veri gizliliğini hiçe sayan davranışları birçok kişi tarafından tepki topluyor. Project Nightingale kapsamında diğer sağlık kuruluşları ile veri paylaşımı yapılıyor.

Google milyonlarca hastanın verisini paylaşması gerektiğini söyledi

ABD yasalarına göre eğer hastaların yararına olacaksa onların bilgilerinin başka kuruluşlarla paylaşılması yasal bir durum. Google işte tam da bu nedenden dolayı yaptığı paylaşımın doğru olduğunu düşünüyor.

Google veri skandallari

Google CEO’su Sundar Pichai, yaptığı açıklamalarda geçen yıl ABD’deki en büyük ikinci sağlık organizasyonu olan Ascension ile anlaştıklarını ve bu nedenle de veri akışının hızlandığını ifade etti. Project Nightingale’de yer alan bilgiler arasında laboratuvar sonuçları, doktor teşhisleri ve hastane kayıtları gibi veriler yer alıyor ve hasta ile ilgili her şeyin yer aldığı devasa bir alan olarak görülüyor.

Amerikan Sağlık Sigortası Taşınabilirlik ve Sorumluluk Yasası (HIPPA), hastanelerin sağlık hizmeti sağlamasına katkıda bulunabilecekleri paylaşımları için olumlu yaklaşıma sahip. Ancak bazı çevreler bu tür sağlık verilerinin şirketler ile paylaşılmasından rahatsız. Sizce Google veri paylaşımı yaparak doğru bir yol izliyor mu? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Google Stadia Steam’i piyasadan silmeye yeni oyunları ile geliyor!