Facebook haber kaynakları kameranızı kullanıyor olabilir

Facebook gizlilik

Son dönemlerde ortaya atılan Facebook haber kaynakları ile ilgili bir iddia ortalığı fena halde karıştırdı. Uzun bir süredir başı belada olan sosyal medya devi daha da karmaşık bir duruma düştü. İşte Facebook ile ilgili önemli haberimizin detayları.

Hatırlayacağınız üzere Facebook bundan kısa bir süre önce Cambridge Analytica skandalı ile anıldı. Bu skandalın hemen sonrasında ardı arkası kesilmeyen bir sürü sorun ortaya çıktı. Şirketler ne kadar kar oranını artırırsa artırsın yine de skandallarla zarar görmeye başladı. Son olarak bir iPhone kullanıcısı şirket ile ilgili önemli bir detay yakaladı.

Facebook haber kaynakları kameraları gizlice açıyor olabilir

Joshua Maddux adındaki bir kullanıcı, Facebook’un iOS uygulamasında Facebook platformunun haber kaynakları içerisinde gezerken ilginç bir detay fark etti. Haber kaynaklarında her gezdiğinde kamerasının da aynı şekilde açıldığını gördü.

Facebook haber sekmesi

İşin çok daha ilginç tarafı ise Maddux, aynı hatayı iOS 13.2.2 kullanan beş iPhone’da bulduğunu; iOS 13.1.3 ve iOS 12 sürümünde ise herhangi bir sorun ile karşılaşmadığını ifade etti. Bu durum bizlere sorunun iOS işletim sisteminde de olabileceğini gösteriyor. Ancak yine de Facebook geçmiş bakımından pek temiz değil.

Sonuç her ne olursa olsun bu durum kullanıcılara çok daha dikkatli olmaları gerektiğini gösteriyor. Hem sosyal medya platformları hem de işletim sistemleri bilgilerimizi kullanıyor olabilir. Peki sizce online dünya içerisinde güvende miyiz? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Facebook ırkçılık suçlamasıyla karşı karşıya